Víkend priateľstva – Feel the Roma music

Projekt multižánrového hudobníka a speváka Marca Pilla a skupiny Jána Berkyho Mrenicu prináša obrovskú energiu a vášeň do hudby, ktorá nesie vplyvy rómskej hudby celého sveta.

Skladateľ, aranžér, cimbalista, spevák a gitarista Marco Pillo sa narodil v roku 1975 v Šali. Už ako trinásťročný pôsobil v komornom orchestri A. Móžiho, s ktorým koncertoval po Európe. V Španielsku študoval hru na gitare a prenikal do krás španielskeho flamenca. Chceme sa s týmto projektom uchádzať o priazeň multikultúrneho publika na celom území SR. Marco Pillo má široký diapazón hudobných štýlov a preto je jeho hudba zvlášť zaujímavá.

Pocíť rómsku hudbu a exkluzívni hostia. V DKZH to bude známy a vyhľadávaný český, svetovo uznávaný hudobník, multi-inštrumentalista, skladateľ, kapelník, hráč na zobcovu flautu, saxofón a píšťaly, ale aj hudobný pedagóg a osvetár, Jiří Stivín /ČR/.

Účinkujú:
Ján Berky Mrenica / husle
Marco Pillo / gitara, spev
Michal Bugala / gitara
Janczi Rigo / kontrabas

Koncert POCÍŤ RÓMSKU HUDBU / Feel the Roma music môžete vidieť v piatok 30. júla 2021 v DK Zrkadlový háj o 19:00. Vstupenky si môžete zakúpiť na webe Ticketportal.

Viac o téme: #dkzrkadlovyhaj #janberkymrenica #kulturnezariadeniapetrzalky #marcopillo #pocitromskuhudbu