Animovaný videoklip nám predstavuje novú pesničku od George Harrisona

Emocionálna záložka „Isn’t It A Pity“ ku klasickému albumu „All Things Must Pass“ je srdečnou prosbou Georga Harrisona o harmóniu.

V čase, keď George Harrison konečne nahral skladbu „Isn’t It A Pity“, mala už pieseň štyri roky. V polovici roku 1970, keď zbieral materiál k svojmu majstrovskému dielu, albumu All Things Must Pass, ponoril sa do zásoby piesní, ktoré nazhromaždil a ktoré The Beatles odmietli, a obzvlášť túto mal nejaký čas v rezerve.

Aj keď George pravdepodobne postupom času napísal slová a hudbu, hovorí sa, že pieseň pochádza z roku 1966 a bola skupine prvýkrát predstavená pri tvorbe Revolveru. Niektorí tvrdili, že bola inšpirovaná jeho manželkou Pattie.


UMG (on behalf of Calderstone-Beatles)

„Isn’t It A Pity je o tom ako vzťah naráža na zlomový bod,“ potvrdil Harrison vo svojej autobiografii I Me Mine. „Namiesto toho, aby sme si navzájom vošli do vlasov, som napísal pieseň. Bola to šanca uvedomiť si, že ak som cítil, že ma niekto sklamal, je tu veľká šanca, že aj ja som sklamal niekoho iného. Všetci máme tendenciu lámať si navzájom srdcia, pričom ich berieme a nevraciame.“

Viac o téme: #allthingsmustpass #georgeharrison #isn-titapity