ED SHEERAN oznámil vydanie nového albumu a zverejnil ďalšiu skladbu „Visiting Hours“.

Renáta Tomášová, Warner Music CZ

Spevák ED SHEERAN oznámil vydanie nového albumu. Album = (Equals) vyjde 29.10.2021, hudobník to prezradil počas instagramového livestreamu.

Okrem základných informácií Sheeran zverejnil aj kompletný zoznam skladieb, obal a predovšetkým ďalšiu skladbu. Pieseň Visiting Hours je po singli Bad Habits druhou ukážkou z pripravovaného albumu. Spevák sa v nej vyznáva zo straty svojho austrálskeho priateľa a mentora Michaela Gudinského, ktorý zomrel v marci tento rok. „Celkovo ide o veľmi osobnú platňu, ktorá pre mňa veľa znamená,“ prehlásil Ed Sheeran počas živého prenosu na Instagrame. „Môj život sa v posledných rokoch výrazne zmenil – oženil som sa a stal sa otcom, zažil som stratu blízkeho človeka. A nad týmito témami v nových nahrávkach premýšľam. Equals vnímam ako album, na ktorom som dospel.“

Ako nedávno priznal, piesne napísal v priebehu štyroch rokov, ktoré následovali po vydaní fenomenálne úspešnej platne Divide. V tomto období tiež vydal koncepčný mixtape No.6 Collaborations Project (2019) s radou hostí (Bruno Mars, Stormzy, Eminem, Justin Bieber, Cardi B), absolvoval dlhé turné, oženil sa s bývalou spolužiačkou Cherry Seaborn a stal sa šťastným otcom.

Väčšinu nových skladieb albumu Equals koprodukoval Fred Gibson známy ako Fred Again a tiež Johnny McDavid, s ktorým Sheeran pripravoval nahrávku Divide. Medzi ďalšími spolupracovníkmi sú napríklad Steve Mac, pesničkár Foy Vance alebo Edov brat Matthew.


WMG (v mene spoločnosti East West Records UK Ltd)

Zoznam skladieb albumu Equals: Tides, Shivers, First Times, Bad Habits, Overpass Graffiti, The Joker And The Queen, Leave Your Life, Collide, 2step, Stop The Rain, Love In Slow Motion, Visiting Hours, Sandman, Be Right Now

Viac o téme: #= (Equals) #album #badhabits #edsheeran #novinka #singel #visitinghours