Nový film „Spencer“ o princeznej Diane v hlavnej roli s Kristen Stewart.

Kristen Stewart si zahrá Lady Di v dráme, ktorá sa sústreďuje na tri kľúčové dni Dianinho života. 31-ročná americká herečka, známa predovšetkým vďaka hlavnej úlohe v Twilight ságe, hrá ikonickú britskú kráľovskú predstaviteľku. Stewart, hoci je stále veľmi na očiach verejnosti, od čias Belly Swan poukazuje na to, že okrem bežných filmov, akými sú napr. Charlieho anjeli z roku 2019, zoberie aj úlohy v nezávislých filmoch.

Film predstavuje veľmi koncentrovaný pohľad na život princeznej, ktorý sa sústreďuje na tri kľúčové dni na začiatku 90. rokov, zhruba okolo roku 1992. Príbeh sa odohráva v kráľovskej rezidencii – zámku Sandringham, kde zvyčajne kráľovská rodina trávi prázdniny. Cez Štedrý večer, Vianoce a Boxing day si Diana uvedomuje, že jej manželstvo s princom Charlesom sa rozpadlo a prehodnocuje smerovanie jej života. Film nebude zobrazovať tragickú smrť princeznej v roku 1997, bude zobrazovať stroskotané manželstvo Diany a jej lásku k dvom synom, princovi Williamovi a princovi Harrymu. Príbeh tiež ukáže, ako sa vyrovnáva s ťažkým rozhodnutím definitívne opustiť kráľovskú rodinu.


ONE Media

Kristen Stewart vykonala rozsiahly výskum o zosnulej princeznej, aby zahrala svoju rolu čo najlepšie. „Je to jeden z najsmutnejších príbehov, aké kedy existovali, a nechcem len hrať Dianu – chcem ju implicitne poznať,“ povedala. Hranie princeznej Diany bolo pre Kristen výzvou. Hlavne sa naučiť správne jej prízvuk. „Ten prízvuk je strašidelný, pretože ľudia poznajú ten hlas, je taký výrazný a osobitý,“ poznamenala herečka.

„Aby ste to urobili dobre, potrebujete vo filme niečo veľmi dôležité, čo je záhadou,“ povedal Pablo Larraín, režisér filmu. „Kristen môže byť veľa vecí, môže byť veľmi tajomná, veľmi krehká a nakoniec aj veľmi silná, to je to, čo potrebujeme.“

Britská herečka bude hrať po boku Jacka Farthinga, ako princa z Walesu. Farthing je známy predovšetkým svojou rolou v sérii BBC Poldark.

Do kín bude uvedený 5. novembra 2021.

Viac o téme: #Diana #dráma #kristenstewart #ladydi #Spencer