Do nekonečna a ešte ďalej! Sci-fi „Infinitum: Subject Unknown“ hovorí o žene, ktorá uviazla v časovej slučke.

Filmy s časovou slučkou sa v poslednej dobe opäť pekne oživujú. Myšlienka opakovania toho istého dňa znova a znova sa zdá byť mimoriadne náročná na čas. Režisér a spisovateľ Matthew Butler-Hart zobral tento mučivý pocit a vytvoril zmätený psychologický sci-fi thriller.

Infinitum: Subject Unknownsa točí okolo Jane (Tori Butler-Hart), ktorá sa prebúdza, zaseknutá v podivnom podkroví s malou spomienkou na to, čo sa jej stalo. Jane je nútená pokúsiť sa uniknúť zo svojich hraníc, ale zakaždým, keď zlyhá, scéna sa resetuje a ona to musí skúsiť znova – po vymazaní pamäte. Pri každom resete sa však Jane začne spamätávať a skladať puzzle dokopy. Čoskoro sa vydáva na misiu, aby našla profesora Aarona Ostergaarda a tajomné centrum kvantového výskumu Wytness, ktoré vedie Charles Marland-White. Dokáže vyriešiť záhadu toho, čo sa jej stalo?


Movie Coverage

Tento nízkorozpočtový sci-fi triler bol celý filmovaný iba cez iPhone v malom počte ľudí. Ian McKellen a Conleth Hill hrajú vedcov, ktorí sporadicky rozprávajú o situácii, ako keby s nimi niekto robil rozhovor.

„Vo svete kvantovej vedy sa stane čokoľvek, čo sa môže stať. Každá voľba, ktorú urobíte, vytvára nekonečné možnosti, nekonečné svety, kde každý výsledok existuje.“  hovorí profesor Aaron Östergaard (Conleth Hill) v Infinitum: Subject Unknown a je to myšlienka, ktorá je utešujúca aj desivá.

„Až teraz sme však schopní vidieť za oponu. Preklenuli sme prázdnotu medzi svetmi,“ hovorí Dr. Charles Marland-White (Ian McKellen) na začiatku filmu.

Infinitum: Subject Unknown si můžete pozrieť na Amazon Prime.

Viac o téme: #conlethhill #grahambutler #ianmckellen #infinitum-subjectunknown #scifi #toributlerhart