Meníte letný šatník za jesenný? Nakupujte ekologicky a šetrne!

Mária Horváth

Všimli ste si už, že listy na stromoch začínajú hýriť farbami? Tie nám nenápadne pripomínajú, že sa nezadržateľne blíži azda najfarebnejšie obdobie roka. Prichádzajúca jeseň zo sebou okrem farieb v prírode prináša aj nové možnosti v našom šatníku.

Teplé žlté, oranžové, hnedé a červené odtiene budú aj tento rok kraľovať jesenným outfitom. Aby sme ale nepodliehali neustále zvyšujúcim sa nárokom konzumnej spoločnosti, rozhodli sme sa nakupovať rozumne a udržateľne. Ideálnym miestom pre takéto nákupy je bezpochyby naše obľúbené komunitné podujatie Burzoblšák. Čo nás čaká na septembrovom blšom trhu tento rok?

Výmena sezónneho šatníka za najlepšiu cenu v meste
Preferujete kapsulový šatník alebo radšej rôzne štýly, farby a vzory? Oblečenia je na svete neúrekom. Nepotrebujeme preto vždy kupovať predražené brand new kúsky z fast fashion obchodných reťazcov. Všetko moderné i originálne už predsa bolo vyrobené. Stačí len vedieť, na akých podujatiach to hľadať. Práve na Burzoblšáku sa pre každého milovníka módy nájde čosi, po čom jeho fashion srdce túži. Minimalistické, retro, vintage či aktuálne módne trendy. A to všetko, po jednou strechou a za rozumnú cenu!

Layering ako hit jesennej sezóny
Azda najjednoduchším spôsobom, ako byť vždy IN, aj počas chladnejších mesiacov, je „layering“ alebo vrstvenie. Tielko, tričko, sveter a bunda v spojení s džínsami a štýlovými teniskami vždy bolo, je a bude top hitom každej jesennej sezóny. Ba čo viac, ak si na vrch prehodíte ešte aj zimný kabát a tenisky prezujete za čižmy, úplne nenápadne tento outfit povýšite na trendy styling do zimného počasia. Na tomto blšom trhu nájdete naozaj všetko pre vyskladanie vášho jedinečného šatníka. A to, hoci aj na dve chladnejšie ročné obdobia, ktoré nezadržateľne klopú na dvere.

Doplnky k outfitu i do obývačky
Keďže Burzoblšák je blší trh bez limitov, nájdete na ňom naozaj čokoľvek. Handmade výrobky od lokálnych tvorcov, šperky, dekorácie, doplnky, platne, ba dokonca aj knihy. A možno aj niečo, čo by ste vôbec nečakali, ale rozhodne vás to poteší. Nemusí to byť ani žiadna materiálna vec. Jednoducho nečakane stretnete vášho suseda alebo kamarátku, ktorú ste roky nevideli. Burzoblšák je mimoriadne obľúbené komunitné podujatie, kde ľudia vyhľadávajú nielen veci, ale aj zážitky.

Podujatie pre pomoc iným
Burzoblšák nie je len podujatie s cieľom zmeniť zmýšľanie spotrebiteľov z konzumného na ekologické, ale aj podporiť tých, ktorí našu pomoc potrebujú. Môžete tak urobiť hneď niekoľkými spôsobmi. Môžete darovať nepotrebné, no zachovalé oblečenie jeho novým majiteľom, alebo si zakúpte výrobky s logom Burzoblšáku a podporíte tak zvierací útulok. Nemusí toho byť veľa. Úplne postačí, ak prispejete iba do takej miery, ako môžete. V tejto neľahkej dobe sa predsa každá pomoc ráta dvojnásobne.

Kids-friendly zážitkové podujatie
Čo sa týka zážitkov, tie budú vyhľadávať najmä vaše detičky. Nakupovanie môže byť pre vaše ratolesti mimoriadne únavné a priznajme si, že aj extrémne nudné. Práve preto sa organizátori neustále snažia čo najviac odbremeniť svojich návštevníkov a aspoň na jedno dopoludnie pripraviť program pre vašich najmenších. No a musíme povedať, že sa im to aj veľmi efektívne darí. Každé podujatie usilovne pripravujú kreatívne aktivity v podobe tvorivých dielní, kde si vaši malí umelci môžu vyrobiť čokoľvek, čo im ich predstavivosť vnukne. A kto by nemal rád maľovanie na tvár alebo skákací hrad, no nie?!

Prekvapí, ale poteší
O tom, že Burzoblšák ponúka široké spektrum nevyčerpateľných nápadov, svedčí aj predaj čerstvých kvetov či zeleniny od lokálnych výrobcov. A samozrejme nezabúdajú ani na občerstvenie v podobe domácich koláčikov, limonád a iných dobrôt z babkinej kuchyne. Nakúpite, zabavíte sa a najete v prostredí a spoločnosti, akoby ste boli v pohodlí domova.


Radoslav Chovan Videographer

Dúfame, že nám počasie dopraje ešte posledné dni tepla a toto komunitné podujatie sa bude konať pod šírym nebom. Ktovie, koľko príležitostí na nákupy a budovanie sociálnych väzieb ešte v tomto roku budeme mať. Využite preto túto príležitosť, príďte si vybrať svoje obľúbené kúsky z druhej ruky a dajte veciam druhú šancu na septembrový Burzoblšák 11.9.2021 v tradičnom čase 8:00 – 14:00 hod.

 

Viac o téme: #Burzoblšák #doplnky #odevy #September #streetfood