Pozývame vás na Charitatívny bazár, pomôžete ľuďom v zariadeniach sociálnych služieb.

Ing. Michal Feik, BSK

Príďte si nakúpiť pekné veci do šatníka pre celú rodinu a prispieť na dobrú vec. Už v sobotu 11. septembra sa uskutoční Charitatívny bazár Bratislavského kraja, výťažok ktorého bude venovaný zariadeniam sociálnych služieb.

„Približne tretina Slovákov nakupuje oblečenie aj keď ho nepotrebuje. Fenomén rýchlej módy spôsobil, že sa predáva a vyhadzuje viac oblečenia ako kedykoľvek predtým. Oblečenie tak visí nepovšimnuté v našich šatníkoch alebo končí v odpade. Rozhodli sme sa preto dať šatstvu druhú šancu a zároveň prispieť na dobrú vec,“ uviedla Andrea Urmaničová, riaditeľka kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Dámske, pánske a detské oblečenie a doplnky budú predávať zamestnanci úradu BSK a 50 % výťažku darujú župným zariadeniam sociálnych služieb. Za získané peniaze zariadenia sociálnych služieb nakúpia výtvarné pomôcky a materiál na činnosť rámci rôznych terapií, napr. arteterapie, biblioterapie, muzikoterapie, aromaterapie.

„V našich zariadeniach sociálnych služieb sa snažíme pomáhať najmä ľuďom so zdravotným postihnutím a rodinám v ťažkej životnej situácii. Rozšírením portfólia terapeutických činností sa prijímateľom sociálnej služby skvalitní sociálna služba, spestria voľnočasové aktivity a obohatí sa ich vnútorný život,“ uzavrel Juraj Droba, predseda BSK.

Bazár sa uskutoční v sobotu 11. septembra 2021 v čase 10.00 – 16.00 hod. na parkovisku Úradu BSK na Sabinovskej 16 v Bratislave.

Viac o téme: #charitativnybazarbratislavskehokraja #podujatie