Divadelné centrum uvádza Dokonalé dieťa: Nekrič, nehuč, nevrieskaj!

Dušana Lahová, Divadelné centrum

Váš život sa nezmení po narodení dieťaťa. Zmení sa, keď sa ho snažíte vychovávať. Bežný denný, ale hlavne nočný rytmus je minulosťou. Raňajky za stolom? Nemožné. Hodinová vaňa s následnou manikúrou? Veľmi abstraktná predstava.

Nový človek vo vašom byte – čo s ním? Vezmete si k srdcu dobré rady starej mamy alebo modernej medicíny, v horšom prípade (ne)sympatickej lekárky? Nie je vlastne to množstvo literatúry o výchove detí len biznis? Je najväčším nepriateľom moderných rodičov cukor? Sú detské kresby len nevinné pokusy o umenie, alebo sa z nich dá vyčítať anamnéza celej rodiny? Koľko hračiek je už veľa? A keď na vás konečne prestane byť závislý dvadsaťštyri hodín denne, je vôbec možné sa pri puberťákovi porozprávať?

Autorská komédia Dokonalé dieťa je o našich deťoch, ale nie pre naše deti. Je to terapia pre všetkých unavených rodičov, ktorí potrebujú aspoň chvíľu oddychu. Bez kriku, plaču či prebaľovania.

Predstavenie je osobnou výpoveďou tvorcov o tom, čo znamená niekoho vychovať. Čo to znamená pre osobu, rodinu, pre spoločnosť. Hľadá odpovede na to, ako veľmi sa podobáme na rodičov a ako sa naše deti začínajú podobať na nás. Skúma extrémy a bizarnosti výchovných príručiek a spoľahlivo spochybňuje všetky názory na to, ako správne vychovávať.

Tvorivý tím:
autor: Mariana Luteránová, Ján Luterán
réžia: Ján Luterán
hudba: Martin Geišberg
výtvarná spolupráca: Diana Strauszová
pohybová spolupráca: Lacko Cmorej
obsadenie: Lujza Garajová Schrameková, Alena Pajtinková, Mišo Jánoš, Daniel Žulčák
Predaj vstupeniek / FB event 

1. premiéra: 25.9.2021 o 20:00 hod, Rivers club, Bratislava
2. premiéra: 11.10.2021 o 20:00 hod, Rivers cub, Bratislava

Viac o téme: #divadelnecentrum #dokonaledieta-nekric #nehuč #nevrieskaj! #predstavenie