Vikingovia sa vracajú v novom seriáli „Vikings: Valhalla“.

Nie je to ani rok, čo svojou 6. sériou skončil seriál Vikingovia, ale fanúšikovia nebudú musieť dlho čakať, kým sa vrátia do akčného sveta, v ktorom vládnu severskí bohovia. Netflix zdieľal oficiálny trailer k seriálu Vikings: Valhalla, novému spinoffu od tvorcu Vikingov Michaela Hirsta. Trailer ponúka vzrušujúci pohľad na nový skupinu bojovníkov, prieskumníkov a vládcov odhodlaných presadiť sa vo svete.

Dej sa odohráva 100 rokov od udalostí Vikingov. Sam Corlett bol obsadený do role Leifa Erikssona, slávneho prieskumníka, ktorý podľa vikingskej histórie odplával do Severnej Ameriky päť storočí pred Krištofom Kolumbom. Aj keď v sérii Vikingovia tam Floki (Gustaf Skarsgard) a Ubbe (Jordan Patrick Smith) cestovali storočie predtým.

Seriál Vikingovia: Valhalla bude zaznamenávať dobrodružstvá ďalších legendárnych Vikingov z histórie, vrátane Freydisa Eriksdottera (Frida Gustavsson) Haralda Hardradu (Leo Suter) a normanského kráľa Williama Dobyvateľa, potomka Rolla (Clive Standen). Obsadenie dopĺňa Laura Berlin ako ambiciózna Emma z Normandie, Bradley Freegard ako dánsky kráľ Canute, Johannes Haukur Jóhannesson ako Haraldov nevlastný brat Olaf; David Oakes ako anglický poradca Earl Godwin, Caroline Henderson ako Kattegat Jarl Haakon, Pollyanna McIntosh ako dánska kráľovná Ælfgifu a Asbjorn Krogh Nissen (Bron) v roli Jarl Kåre.


ONE Media

Aj keď sa Vikings: Valhalla odohráva dlho po Ragnarovom čase, spinoff bude úzko spojený s pôvodnou sériou prostredníctvom spoločných miest a začlenenia odkazov a mytológie uvedenej vo Vikingoch. Dokonca sa vráti niekoľko pôvodných hercov, napríklad John Kavanagh ako Seer.

Presný dátum uvedenia na Netflix ešte nie je známy ale dočkáme sa ho v roku 2022.

Viac o téme: #akčný #dobrodružný #historický #mysltický #seriál #Vikingovia #Vikings: Valhalla