Nemáte ešte program na víkend? Vidíme sa na Burzoblšáku!

Začiatok októbra sa nezadržateľne blíži a pre Ružinovčanov to znamená len jedno – bude sa konať ich obľúbený blší trh s názvom Burzoblšák. Nemýľte si ho však s bezhlavým nakupovaním v uličkách obchodného centra. Burzoblšák je hlavne komunitným podujatím. Inšpiruje nás nakupovať uvedomelo a prispievať tak k zachovaniu cirkulárneho predaja s cieľom chrániť životné prostredie. Prostredníctvom tejto platformy môžeme zároveň pomôcť ľuďom v sociálnej núdzi a zvieratkám v útulkoch.

Príbehy ukryté v produktoch z druhej ruky
Všetci vášniví milovníci blších trhov a najrôznejších búrz veľmi dobre vedia, v čom sa skrýva čaro komunitných podujatí. Vždy natrafíte na čosi originálne a jedinečné. Už viac nebudete jedným z mnohých rovnakých ľudí na ulici. Práve naopak, budete vynikať v dave. Handmade, second hand, vintage či retro módne kúsky sú unikátmi, ktoré v sebe okrem estetiky takmer vždy nesú aj nejaký zaujímavý príbeh. Možno aj niekoľko. A práve nákup z druhej ruky je ideálnou možnosťou, ako ich obohatiť aj o ten váš.

Mimoriadna ponuka na každom vešiaku
Burzoblšák ponúka široké spektrum možných úlovkov. Oblečenie, CDčka, platne, knihy, obrazy, prírodnú kozmetiku, ručne vyrobené šperky a iné poklady. Všetko, na čo si len pomyslíte, je prakticky možné kúpiť „z druhej ruky“ alebo lokálne. Dokonca aj hračky pre vašich domácich miláčikov. Nemusíte stáť v siahodlhých radoch nákupných centier a spoliehať sa len na predražené produkty. Na Burzoblšáku nájdete aj mimoriadne výhodné ponuky za pár eur. My sme si tam napríklad zakúpili niekoľko kusov oblečenia za 1 euro, vrátane minimalistického kabáta na prichádzajúcu zimu.

Pre spríjemnenie atmosféry
Pre vás organizátori pripravili aj množstvo pridaných aktivít. Tie síce nesúvisia bezprostredne s blším trhom, no vytvárajú nezabudnuteľnú a rodinnú atmosféru komunitného podujatia. Každý návštevník Burzoblšáku si príde na svoje. Mamičky si vychutnajú ničím nerušené nakupovanie pre každého člena rodiny. Oteckovia sa občerstvia sladkými a slanými pochutinami, domácimi pomazánkami, polievkami, sirupmi, kávou či limonádou. No a naši najmenší si užijú celé dopoludnie v prostredí detskej eventovej agentúry Artlandia, kde na nich čakajú tvorivé dielne a maľovanie na tvár.


Radoslav Chovan Videographer

Pozor na COVID opatrenia
Bratislava sa od posledného pondelka dostala do oranžovej fázy a v rámci hromadných podujatí neostávalo Burzoblšáku inej možností ako prejsť do režimu OTP, teda očkovaných, testovaných a tých, čo prekonali ochorenie COVID-19. V opačnom prípade by sa Burzoblšák ani len nemohol konať, nakoľko by mu to neumožňoval najvyšší povolený limit návštevníkov a návštevníčiek v režime základ. Vstup na komunitné podujatie bude preto kontrolovaný. V prípade nových aktualizácií vás o všetkých zmenách usmernení budú organizátori dodatočne informovať prostredníctvom facebook udalosti Októbrový Burzoblšák.

Príďte na Burzoblšák už najbližšiu sobotu 2. októbra 2021 v tradičnom čase 8.00 – 14.00 hod.

 

Viac o téme: #Burzoblšák #oktober2021 #Ružinov