Karloveské hody vyvrcholia už tento víkend.

www karlovaves sk

Piatkový program bude mať slávnostnejší a tradičnejší charakter a odohrá sa prevažne na Námestí sv. Františka. V sobotu si prídu na svoje deti pri sobotnej rozprávke, ale i priaznivci športu na hodovom futbalovom turnaji. Chýbať nebude ani nedeľný hodový piknik, i keď tentoraz na Nám. sv. Františka.

Piatkový program hodov, ktorý bude moderovať Karlovešťan Jakub Ružička, sa začne na Nám. sv. Františka o 14.00 h tradičným viazaním hroznového strapca. Kultúrny program otvorí o 15.00 h svojím vystúpením spevácky zbor Senioranka, ktorú vystriedajú žiaci Základnej umeleckej školy Jozefa Kresánka. Pred posvätením hodových strapcov vystúpi aj dychová hudba Kozovanka. Hodové tradície budú pokračovať o 18.00 h Svätou omšou za zosnulých Karlovešťanov v Kostole sv. Michala Archanjela, po ktorej bude nasledovať sprievod ku krížu na Svrčej ulici.

Sobotňajší predpoludňajší program sa prenesie na ihrisko ku Karloveskému centru kultúry, kde Divadlo Žihadlo o 10.00 h zabaví deti Putovaním rozprávkovom (45 min.). Súčasťou sobotňajšieho programu bude tradičný futbalový turnaj na veľkom futbalovom ihrisku na Molecovej so začiatkom o 9.00 h. Záujemcovia o spoplatnený turnaj (20 eur/družstvo) sa môžu prihlasovať do stredy 29. 9. (vrátane) formou e-mailu na sport@karlovaves.sk

Hodové tradície budú v nedeľu predpoludním pokračovať Slávnostnou omšou v Kostole sv. Michala Archanjela a popoludňajšia časť hodov sa presunie opäť na Námestie sv. Františka, kde sa tentoraz uskutoční Hodový piknik. Moderovať ho bude zabávač Richard Vrablec. Najprv Féder Teáter poteší deti o 15.00 h rozprávkou O príšerne krásnej princeznej (45 min.), nasledovať bude obľúbená Tančiareň s B-Swing (45 min.). Tančiareň bude pokračovať koncertom Fats Jazz Band (60 min.), ktorý zahrá obľúbené melódie v rytme hot-jazzu a swingu z 20. až 50. rokoch minulého storočia.

Kultúrny program hodov už od stredy 29. septembra až do nedele doplnia aj kolotoče a iné atrakcie v Parku SNP v Líščom údolí, kde sa zároveň návštevníci môžu občerstviť v Street food zóne. Tá im ponúkne široký výber nápojov a jedál vrátane tých tradičných hodových. 

Podujatie sa koná v režime OTP. Dodržujte momentálne epidemiologické opatrenia.

Viac o téme: #karlovaves #karloveskehody2021