Hry na život a na smrť v seriáli „Squid Game“ sú jednotkou na Netflixe.

Juhokórejský seriál Squid Game je v súčasnej dobe najobľúbenejším sériálom na Netflixe a má sa stať najsledovanejšou show vôbec.

Squid Game sa zaradil sa na 1. miesto v USA len štyri dni po premiére 17. septembra a bol rýchlejší ako všetky ostatné neanglické série. Očakáva sa, že show počas prvých 28 dní uvidí viac ako 82 miliónov predplatiteľov na celom svete.

Squid Game je thriller o prežití odohrávajúci sa v súčasnom Soule, kde chudobných ľudí nalákajú na jednoduché detské hry s cieľom vyhrať peniaze alebo zomrieť. Je to prepracovaná, aj keď hlboko znepokojujúca, deväťdielna séria ponorená do dystopického hororu, ktorá je krížencom Hunger Games, britskej sci-fi série Black Mirror a oscarovej juhokórejskej drámy Parasite.

Je to tiež najdiskutovanejšia show medzi konkurenčnými streamovacími platformami Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Hulu a Apple TV+, uviedol generálny riaditeľ Parrot Analytics Wared Seger.

Hlavným hrdinom je Gi-hun (Lee Jung-jae), rozvedený otec, ktorý je trochu zdegenerovaný a hazardný hráč. Žije so svojou matkou, pričom jej občas ukradne peniaze. Po brutálne zlom dni pristúpi k Gi-huna elegantne oblečený mladík v metre, ktorý mu ponúkne šancu vyhrať peniaze hraním hier. Po prijatí je Gi-hun vyvezený (alebo skôr povedané unesený) na opustený ostrov, kde sa prebúdza v nocľahárni s ďalšími 455 hráčmi. Medzi nimi je aj jeho priateľ z detstva Sang-woo (Park Hae-soo), ktorý kradol a spreneveroval, takže bol hľadaný a zadlžený. Hráči dostanú príležitosť odísť, ale výhra 45,6 miliardy dolárov (ekvivalent takmer 39 miliónov dolárov) a hrôzy ich vlastných životov mnohých vrátia naspäť. Čoskoro obávajú nielen toho, že zomrú rukou majstrov hry, ale aj rukou spoluhráčov, pretože na povrch začnú vychádzať najhoršie časti ich ľudskej prirodzenosti.


Netflix

Vynikajúce herecké výkony umocňujú dramatickosť, najmä od Leeho, vďaka ktorému je Gi-hun neodolateľne sympatický napriek mnohým nedostatkom. Všetky postavy prechádzajú obrovskou traumou a transformáciou a herci sa stavajú k výzve stvárniť vierohodné emócie v neuveriteľnom prostredí.

Viac o téme: #akčný #horor #squidgame #triler