Romantická dráma „SLOVÁ“ v hlavnej úlohe s Bradley Cooperom, už teraz na VOYO.

Tadeáš Kurka, MARKÍZA

Keď Rory Jansen (Bradley Cooper) vydá svoju prvú knihu, je výnimočná. Je to udalosť, ktorá sa prihodí raz za generáciu a ktorá rozbúri literárny svet aj verejnosť.

Priatelia ju s nadšením odporúčajú, kritika je tiež nadšená. Kniha je všade – od knižných klubov, po lietadlá a akademickú pôdu. Štýlom, ktorý je svieži a múdrosťou o živote, sa zdá byť akousi nadčasovou. Rory sa okamžite stáva literárnou hviezdou. Charizmatický, talentovaný, inteligentný, mladý autor má zdá sa všetko: báječný život, milujúcu manželku (Zoë Saldana), svet mu leží pri nohách – a to všetko vďaka jeho slovám. Ale čie sú to slová? A čí to je nakoniec príbeh? V okamihu, keď Rory dosiahne najvyšší úspech, ho vypátra Starý muž (Jeremy Irons) a konfrontuje ho s faktom, že on je skutočným autorom novely.

Starý muž rozpráva o nádherných avšak tragických spomienkach na svoju vlastnú mladosť v období po druhej svetovej vojne v Paríži, ktoré ho priviedli k napísaniu knihy. Keď Rory vidí, že iný muž zaplatil za pravdu a svoj životný príbeh, je konfrontovaný s nevyhnutnou otázkou kreativity, ambície a morálnej voľby, kedy je vydaný na milosť týmto pohnútkam. Príbeh napísaný ako príbeh v príbehu. Roryho život je sám o sebe fikciou. Za tým všetkým je skutočný živý literárny lev, Clay Hammond (Dennis Quaid). Zvádzaný a zaplietaný do rozhovoru o skutočnom význame tejto novely, krásnou a mazanou absolventkou (Olivia Wilde), nemôže zabrániť spojenie medzi príbehom a jeho vlastnou tajnou minulosťou.

Viac o téme: #Slová #VOYO #Words