Pre fanúšikov Davida Tennanta je tu dobový dramaticko-dobrodružný seriál „Around the World in Eighty Days“.

Radiotimes com

Osemdielny seriál, ktorý napísal Ashley Pharoah z Life on Mars, sleduje legendárneho dobrodruha Phileasa Fogga (David Tennant), ktorý sa pokúša za 80 dní precestovať celý svet v snahe vyhrať lukratívnu stávku, do ktorej vstúpil.

Fogg, ktorého vynaliezavosť bude testovaná v rámci titulárneho časového rámca, si bude na takej dlhej plavbe musieť vystačiť s priateľmi. Našťastie ich má dvoch v podobe parťáka Passepartouta (Ibrahim Koma) a novinárky Abigail ‚Fix‘ Fortescue (Leonie Benesch). „Je to šantenie, ale má to aj skutočné srdce. Pripadá mi to ako skutočné – táto fráza je nadužívaná –, ale pripadá mi to ako skutočný kúsok rodinnej zábavy, niečo, čo si môžete všetci vychutnať spolu,“ hovorí David Tennant.

Fanúšikovia budú nadšení, keď budú počuť, že soundtrack nahrali legendárny skladateľ Hans Zimmer a Christian Lundberg. Zimmer, známy okrem iného vďaka sérii Leví kráľ a Piráti z Karibiku, povedal: „Bolo mi veľkou cťou pomôcť oživiť ikonický príbeh Julesa Verna s takým úžasným tímom.“


BBC

Prvý trailer bol vydaný v septembri 2021 a ukázal niekoľko spôsobov cestovania, ktoré Fogg využíval na svojej ceste okolo sveta, spolu s prvým pohľadom na Tennantových spoluhráčov.  Prvé dve epizódy osemdielneho seriálu mali svetovú premiéru na úvodnom večeri festivalu Canneseries & MIPCOM 10. októbra 2021. Seriál bol na na BBC uvedený 26. decembra 2021.

Viac o téme: #aroundtheworldineightydays #BBC #davidtennant #seriál