Holandskú životopisnú drámu „My Best Friend Anne Frank“ uvidíte už čoskoro na Netflixe.

„My Best Friend Anne Frank“ je holandský životopisný film, ktorý v holandských kinách od septembra 2021 predal viac ako 100 000 lístkov. Teraz sa pripravuje jeho celosvetové uvedenie na Netflix.

„My Best Friend Anne Frank“ vychádza z knihy Alison Leslie Goldovej Memories of Anne Frank: Reflections of a Childhood Friend a zobrazuje Hanneli Goslar (Josephine Arendsen) a jej priateľstvo s Annou Frank (Aiko Beemsterboer).

Približne v čase, keď v Európe vypukla druhá svetová vojna, boli obidve najlepšie priateľky. Tri roky po úteku rodiny Frankov do úkrytu sa obe dievčatá po prvý raz stretnú v koncentračnom tábore Bergen-Belsen. Hannah je pozoruhodná tým, že riskuje svoj život, aby pomohla svojej krehkej spoločníčke.


Dutch FilmWorks

K dnešnému dňu ide o prvý film založený na živote Anny Frankovej, ktorý bol vyrobený v Holandsku. Za snímkou ​​stojí holandský režisér Ben Sombogaart, ktorý pracoval na filmoch In My Father’s Garden (2016), Rafal (2018) a Bride Flight.

Film sa pripojí k množstvu významných vojnových filmov vyrobených v Holandsku na Netflixe. My Best Friend Anne Frank vyjde 1. februára 2022.

Viac o téme: #dráma #mybestfriendannefrank #Netflix #životopisný