The Tinder Swindler je príbeh o výkonnom zločincovi a ženách, ktoré sa ho rozhodli nebyť obeťami.

Radiotimes com

Dokument Netflix skúma príbeh Shimona Hayuta – podvodníka, ktorý sa vydával za miliardárskeho playboya, aby ženy, s ktorými randil pripravil o obrovské množstvo peňazí.

Len niekoľko týždňov po debute The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman na Netflixe, priniesla streamovacia platforma príbeh ďalšieho podvodníka s názvom The Tinder Swindler. V tomto dokumente sa obete Shimona Hayuta stretávajú, aby rozprávali svoje príbehy a hľadali pomstu.

Titulárnym Tinder Swindlerom v tomto dokumente je Shimon Hayut – izraelský podvodník, ktorý sa prostredníctvom zoznamovacej aplikácie vydával za bohatého ruského oligarchu Simona Levieva, a ktorému sa podarilo oklamať množstvo žien a obrať ich o obrovské množstvo peňazí. V roku 2017 Hayut utiekol do Izraela, aby sa vyhol súdnemu procesu za množstvo trestných činov súvisiacich s podvodmi. Dva roky, počas ktorých cestoval po Európe, sa vydával za syna diamantového magnáta Leva Levieva.

Shimon najprv zasypal ženy, ktoré stretol na zoznamovacej aplikácii, bohatými výletmi a darčekmi, pričom použil peniaze, ktoré dostal od iných žien. Aby pokračoval vo svojom konaní, požiadal tieto ženy o ďalšie peniaze a povedal im, že potrebuje chrániť svoju identitu z bezpečnostných dôvodov.


Netflix

Vo filme The Tinder Swindler sa tri ženy, ktoré podviedol Hayut, spojili, aby sa podelili o svoje skúsenosti. Tieto tri ženy sú Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm a Ayleen Charlotte. Hayuta nakoniec chytili v roku 2019 počas spoločnej operácie medzi Interpolom a izraelskou políciou. Bolo mu nariadené zaplatiť 43 289 dolárov a bol odsúdený na 15 mesiacov väzenia za podvod – vo väzení však strávil iba päť mesiacov.

The Tinder Swindler môžete vidieť na Netflixe už v stredu 2. februára 2022.

 

Viac o téme: #dokument #Netflix #thetinderswindler