„Bigbug“ je dystopická sci-fi komédia od režiséra Amélie Jeana-Pierra Jeuneta.

Bigbug od režiséra Jeana-Pierra Jeuneta je novým prírastkom do rozrastajúceho sa kánonu filmov z obdobia pandémie, ktoré využívajú svoje príbehy na to, aby sa ponorili do ľudských úzkostí, ktoré bublali už dávno predtým, ako sa COVID-19 začal šíriť.

V jemne retrofuturistickej vízii Francúzska v roku 2045 žije väčšina ľudí v relatívnom pohodlí s pomocou nespočetných rôznych druhov robotických a virtuálnych asistentov, ktorí sa stali neoddeliteľnou súčasťou každodenného života ľudí. Aj keď je Alice (​​Elsa Zylberstein) tak trochu fetišistka dobre využíva Monique (Claude Perron), androida v domácnostiach strednej triedy, ktorého jej kúpil jej bývalý manžel Victor (Youssef Hajdi). Monikina odbornosť ako kuchárka, upratovačka, údržbárka a všeobecná pomoc v domácnosti je to, čo dáva Alici slobodu venovať sa novej láske so slobodným otcom Maxom (Stéphane de Groodt), bez toho, aby sa musela obťažovať drinou domácich prác.

Aj keď sú Alice a Max k Monique zdvorilejší ako ľudia k svojim práčkam alebo stojanovým mixérom, nemôžu si pomôcť, ale ju a ostatné domáce stroje vnímajú ako spotrebiče, pretože presne tak boli navrhnuté a naprogramované. Tom (Corinne Martin), detský robot na hranie, Einstein (André Dussollier), domáci „strašiak na plechovky“ s láskou k rozprávaniu vtipov, Nestor (Benoît Allemane), domáca umelá inteligencia, a Monique sa však považujú za niečo oveľa viac než len nástroje a ich rozvíjajúce sa zmysly sú súčasťou toho, čo spúšťa hlavnú zápletku Bigbugu do pohybu.


Netflix

Medzi príslušným sexuálnym napätím a pasívno-agresívnym nepriateľstvom všetkých dospelých voči sebe sa Monique a jej kolegom mysliacim strojom predloží hromada ľudských emócií, ktoré môžu konzumovať a študovať, čo sa stane ich obľúbenou zábavou bez toho aby si to ľudia uvedomovali.

Napriek svojim hlavnejším myšlienkam, Bigbug je to do značnej miery komédia o nedorozumeniach a hlúpostiach. Bigbug vás neprinúti zásadne prehodnotiť svoje vzťahy s vašou elektronikou, ale je to solídne vyvádzanie, ktoré je nekonečne lepšie, keď odložíte telefón a venujete jeho divokému svetu plnú pozornosť.

Komédiu Bigbug môžete vidieť na Netflixe od 11. februára 2022.

Viac o téme: #Bigbug #fantasy #jeanpierrjeunet #komédia #Netflix