Vikingovia sa konečne vrátili v novej sérii ‚Vikings: Valhalla‘.

Whattowatch com

Fanúšikovia histórie sú nadšení, pretože na naše obrazovky prišla nová nabitá séria rozprávajúca príbehy najslávnejších Nórov, ktorí kedy žili. Táto nová sága, vedľajšie pokračovanie úspešnej historickej drámy Vikings od History‘ Channel, sa odohráva v 11. storočí, viac ako sto rokov po pôvodnej sérii. Natáčalo sa v Írsku medzi októbrom 2020 a začiatkom roku 2021.

Vikings: Valhalla zaznamenáva hrdinské dobrodružstvá najslávnejších Vikingov, ktorí kedy žili. Veľký dôraz sa kladie na legendárneho prieskumníka Leifa Erikssona (Sam Corlett), jeho ohnivú a svojhlavú sestru Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), ktorí sú obaja z Grónska, plus ambiciózneho severského princa Haralda Sigurdssona (Leo Suter) a dánskeho kráľa Canutea (Bradley Freegard).

Začiatkom 11. storočia dosiahlo napätie medzi Vikingmi a vládcami Anglicka krvou nasiaknutý bod zlomu. Anglický kráľ Æthelred II (Bosco Hogan) prisahá, že zbaví svoju krajinu Vikingov a pošle armády, aby vyvraždili vikingské rodiny v osadách, ktoré už boli založené v oblasti Danelaw v Anglicku. Keď sa dánsky kráľ Canute dopočuje o masakre, prisahá, že sa za genocídu pomstí. V Škandinávii buduje armádu pripravenú na inváziu, kde sa k jeho silám, aj keď neplánovane, pridajú Leif a jeho sestra Freydis, ktorí tam dorazia po nebezpečnej plavbe z Grónska.

Po spojení síl so severským princom Haraldom Sigurdssonom sa Leif pripojí k armáde kráľa Canute. Vikingovia plánujú obrovský nájazd na Londýn. Nasleduje bitka, nepokoj, vraždy a obrovské boje o moc…


Netflix

Osemdielna séria Vikings: Valhalla vychádza na Netflixe v piatok 25. februára 2022. Druhá séria Vikings: Valhalla už bola natočená a na tretej sa tiež pracuje, takže táto nórska sága sa len začína!

Viac o téme: #akčný #dráma #historický #Netflix #seri8l #Vikings: Valhalla #vojnový