RTVS odvysiela v priamom prenose Koncert pre Ukrajinu.

Stanislav Čačko, RTVS

RTVS dnes (v nedeľu, 27. februára) mimoriadne mení program. Od 15.00 h odvysiela RTVS na Jednotke v priamom prenose trojhodinový Koncert pre Ukrajinu.

Na špeciálnom koncerte vystúpia sólisti hudobno-dramatického súboru Tarasa Ševčenka s Ľubicou Čekovskou, Eugenom Prochácom, Jurajom Burianom, Raymundom Kákonim a Ivorom Kocavom. Vystúpia aj Štefan Štec, Saténové ruky, Michael Kocáb a Martin Wittgruber, Miklei, Muzička, Banda, Para, Bez ladu a skladu, Katarzia, Rozpor, Braňo Jobus, Lash & Grey, Hudba z Marsu, Polemic, Sendreiovci, Funny Fellows, B-Complex, Martin Geišberg a Daniel Špiner, Rodion Sun Lion, Charmsove deti, Slovenský filharmonický zbor & zbor Lúčnice, Čad a Spevácky zbor Technik STU.

Koncert sa uskutoční o 15.00 h na bratislavskom Hlavnom námestí. Jeho organizátorom je Festival Pohoda. „Chceme ním vyjadriť solidaritu s ľuďmi na Ukrajine. Slobodné umenie sa najlepšie rozvíja v slobodných krajinách a vieme, že o to isté sa snažia aj naši priatelia na Ukrajine. Každoročne na Pohode vystupujú skvelí ukrajinskí umelci a umelkyne, prichádzajú k nám zástupcovia ich médií, mnohí návštevníci a máme tiež skvelé vzťahy s promotérmi. Chceme im aj takto všetkým odkázať, že v týchto ťažkých chvíľach sme s nimi. Mimochodom, je zrejmé, že ak by sa podobný útok týkal Slovenska, jedným z prvých cieľov by bolo trenčianske letisko, ktoré slúži aj na mnohé civilné aktivity, vrátane nášho festivalu,“ povedal ku koncertu Michal Kaščák.

„RTVS sa rozhodla aj touto formou podporiť iniciatívy na Slovensku, ktoré napomáhajú dobrej veci. Tento koncert chceme sprostredkovať všetkým našim divákom, ktorí sa ho nemôžu osobne zúčastniť a vyjadriť tak svoju podporu našej susednej krajine,“ povedal riaditeľ sekcie programových služieb STV Anton Šulík.

RTVS odvysiela koncert od 15.00 h na Jednotke a tiež na webe RTVS.sk.

Viac o téme: #Bratislava #hlavnenamestie #koncert #koncertpreukrajinu #prenos #RTVS