Filmovú adaptáciu svetového muzikálu „Cats“ môžete vidieť na Netlixe.

Catsmusical fandom com

V roku 1939 TS Eliot vydal knihu s názvom Old Possum’s Book of Practical Cats, ktorá bola plná básní, ktoré napísal o mačkách. Eliotove básne sú sladké a tajuplne hlboké, podrobne opisujú rôzne druhy mačiek, ich správanie, osobnosti a tajomné sebazaangažovanie.

Andrew Lloyd Webber vzal tieto básne, voľne ich spojil, spočiatku si to predstavoval ako koncert alebo komorné dielo. Nikto nevidel, že by sa ten veľký hit blížil. Ako by ste mohli predpovedať úspech niečoho ako „Cats“? Nemohli ste. Ale po triumfálnom behu v Londýne sa presťahovala na Broadway, kde okamžite prekonala každý rekord a stala sa štvrtou najdlhšie vysielanou šou v histórii Broadway.

Cats je celovečerná filmová adaptácia rovnomenného muzikálu. Film mal svetovú premiéru v Lincolnovom centre v New Yorku 16. decembra 2019. V USA a Spojenom kráľovstve bol uvedený do kín 20. decembra 2019. Projekt adaptoval Lee Hall, s choreografiou Andy Blankenbuehler. Producentmi filmu sú Tom Hooper a Steven Spielberg. Dizajn postáv vytvoril Paco Delgado, ktorý predtým spolupracoval s Tomom Hooperom na „Les Miserables“. Výrobný dizajn mal na starosti Eve Stewart.


Universal Pictures UK

Hooper predstavil „úžasnú novú technológiu“ na premenu hercov na novú úchvatnú, živú víziu jedného z najobľúbenejších muzikálov všetkých čias. Jason Derulo uviedol, že „’Cats‘ používa motion-capture a inú technológiu, akú diváci ešte nevideli. Idris Elba v rozhovore potvrdil, že herci nemali na sebe tradičné kostýmy. Fiona Grace McDougal slúžila ako vokálna trénerka na natáčaní. Natáčanie začalo 12. decembra 2018 a skončilo v marci 2019.

Film používa veľa aranžmánov a textov z pôvodnej londýnskej produkcie, vrátane pôvodných verzií „The Old Gumbie Cat“, „Mungojerrie and Rumpleteazer“ a „Macavity the Mystery Cat“.

Rovnako ako vo filmovej adaptácii Les Misérables z roku 2012 Tom Hooper obsadil do filmu niekoľkých absolventov Cats, menovite: Judi Dench, Naoimh Morgan, Zizi Strallen, Corey John Snide, Kolton Krouse, Jon-Scott Clark a Erica Jayne Alden.

 

 

 

Viac o téme: #Cats #muzikál #Netflix