Unikátna zelená strecha Nív opäť ožije! Už tento víkend!

Lucia Ballayová, ReputationN

Zelené strechy sú pre mestá novými pľúcami, ochladzujú ich a prinášajú do zastavaných oblastí kúsok prírody. Takým miestom je aj zelená strecha Nív, ktorá sa po zimnej prestávke opäť prebudí k životu. Návštevníkom ponúkne jedinečné výhľady na širšie centrum Bratislavy, množstvo zón na relax, šport aj stretnutia s rodinou či priateľmi. A tento víkend aj veľa zábavy.

Nivy otvoria tohtoročnú sezónu na zelenej streche naozaj veľkolepo. Už tento víkend sa môžu návštevníci tešiť na bohatý program pod holým nebom v átriu aj na samotnej streche. Koncerty, tanec, cvičenia s profesionálnymi trénermi, zábavné stanovištia pre deti, tvorivé dielne, workshopy pre milovníkov záhradkárčenia či komunitná grilovačka, aj o tom bude víkend na Nivách. Sobotný program v átriu a na zelenej streche odštartuje o 9:30 a skončí o 17:30. V nedeľu sú aktivity naplánované od 10:30 do 15:00.

Zelená oáza v centre hlavného mesta ponúka široké možnosti pre aktívne trávenie voľného času aj pasívny relax. Pre verejnosť bude od soboty 19. marca 2022 otvorená každý deň v čase od 6:00 do 21:00 hod. Návštevníci sa na ňu dostanú výťahmi, drevenou lávkou vedúcou z vonkajšieho átria, ktoré priamo susedí s modernou mestskou tržnicou, alebo exteriérovým schodiskom z Páričkovej ulice a vonkajších parkovacích plôch.

Na Slovensku sú zelené strechy stále skôr novinkou ako bežnou súčasťou projektov. Ich prínos pre mestskú klímu je pritom nevyčísliteľný. Strecha Nív s celkovou rozlohou dvoch futbalových ihrísk pomáha ochladzovať klímu v hlavnom meste a zlepšovať ovzdušie, zadržiavať zrážkovú vodu či znižovať hlučnosť. Ukážková živá strecha z dielne britského štúdia BDP priniesla do Bratislavy desiatky vzrastlých stromov, rastlín a tisíce metrov štvorcových vegetačných plôch.

Na zelenej streche nájdu návštevníci Nív viacero prvkov, ktoré môžu využiť počas celej sezóny na šport, prácu alebo relax. Bežecký okruh dlhý 550 metrov, dve workoutové ihriská, grilovacia zóna a komunitná záhrada s hmyzím hotelom či pocitovým chodníkom robia zo strechy Nív výnimočné miesto, ktoré aj túto sezónu priláka tisícky ľudí. Pre tých, ktorí si túžia vychutnať chvíľku pre seba, je tu množstvo lavičiek s jedinečnými výhľadmi na mesto a oddychových či pracovných kútov s USB nabíjačkami. Rodiny s deťmi zase ocenia ihrisko s motívom slnečnej sústavy či vodné trysky, ktoré padnú vhod najmenším návštevníkom najmä počas letných horúčav.

Viac o téme: #akcia #autobusovastanica #Nivy #obchodnecentrum #otvoreniestrechy #podujatie