HBO Europe uvádza prvú českú unscripted show Spolu & hladní.

Bohuš Mäsiarčik

SPOLU & HLADNÍ je výletom do sveta gastronómie, putovaním po krásach Česka aj cestou otca a dospievajúcej dcéry k sebe. Osemdielny lifestylový seriál s foodie celebritou Lukášom Hejlíkom a jeho dcérou Klárou Hejlíkovou má premiéru 1. 4. na HBO MAX v rámci celej Európy a USA, kde HBO Max vysiela.

Lukáš a Klára zdieľajú vášeň pre dobré jedlo a cestovanie. Radi spoznávajú zaujímavú architektúru, dizajn, kvalitnú a pestrú gastronómiu, neobvyklé miesta alebo ubytovanie. Na svojich cestách sa navyše stretávajú s ľuďmi, ktorí sú špičkami vo svojom odbore. Jednotlivé časti sa venujú aktuálnym témam z oblasti foodie scény, ekológie alebo urbanizmu. Diváci však hrdinov sledujú predovšetkým na ich ceste za poznaním seba samých i za vzájomným spoznávaním: Lukáš sa so svojou dcérou z prvého manželstva totiž vída len každý druhý víkend.

„Každých 14 dní si k sebe s mojou dcérou Klárou hľadáme cestu, ale keď vyrazíme do prírody alebo zájdeme na skvelé jedlo, smejeme sa a spoznávame sa. Na našich cestách sú aj chvíle hlbokého významného ticha, ale po každej prehánke vyjde zase slnko. Plány na naše cesty skladám dohromady na poslednú chvíľu, ale takto dávame tým našim predĺženým víkendom naozaj dobrodružný rámec. Uvedomujem si, že za niekoľko mesiacov bude Klára na strednej škole a na naše výlety už nebude mať vôbec náladu, preto sa snažím si to s ňou náležite užiť. Objavujeme spoločne Česko, ale hlavne nás dvoch. A ide nám to myslím výborne: každých štrnásť dní, keď môžeme byť spolu a hladní,“ hovorí o seriáli Lukáš Hejlík.

Seriál SPOLU & HLADNÍ diváka prevedie Českou republikou, a to od Slovácka po Orlické hory či od Šumavy po Litomyšl. Lukáš s Klárou jedia v stovky rokov starých hostincoch aj v kioskoch pri ceste a nocľah vyskúšajú v luxusnom penzióne aj na posede. A pretože otec s dcérou nevynechávajú ani atrakcie ako jaskyne, kúpaliská alebo lanovky na vrcholky hôr, prinášajú skvelú inšpiráciu pre výlety.

Režisérom seriálu Max Original SPOLU & HLADNÍ je Matěj Chlupáček, držiteľ Českého leva, ktorý už s HBO Europe spolupracoval na druhej sérii seriálu Terapia (spoločne s režisérom Petrom Zelenkom) alebo na celovečernom filme Polednice.

Hanka Kastelicová, VP a Executive Producer, Documentaries, HBO Max dodáva: „Som veľmi rada, že s príchodom HBO Max budeme mať možnosť rozšíriť našu ponuku o nové projekty pre širokú divácku obec. Prvýkrát sa v Českej republike a na Slovensku, a vlastne aj v širšom regióne Strednej Európy, púšťame do populárneho žánru dokumentárneho cestopisného seriálu. Hlavní protagonisti programu SPOLU & HLADNÍ nás zavedú do mnohých známych aj skrytých kútov Čiech a presvedčia nás o tom, aké skvelé dobrodružstvá môže zažiť otec so svojou dospievajúcou dcérou.“

Tereza Polachová, producentka HBO Max, za ktorou stojí celá séria úspešných projektov (akými sú Horiaci ker, Pustina, Až po uši alebo Bez vedomia), dokumentárnu sériu predstavuje takto: „Našim cieľom nebolo len ukázať zaujímavé miesta v Čechách a na Morave, prípadne dať tipy na to, kde sa dá dobre najesť a napiť. Ambíciou SPOLU & HLADNÍ je ukázať, ako sa dá spolu a kvalitne tráviť čas, hoci obmedzený. Dúfame, že v dnešnej uponáhľanej a na medziľudské vzťahy náročnej dobe bude SPOLU & HLADNÍ nápaditým vodítkom nielen pre rodičov, ale aj pre ich deti.“

Producentka zo spoločnosti Barletta Maja Hamplová k projektu z dielne Max Original hovorí: „Sme veľmi radi, že sme dostali možnosť znova spolupracovať s HBO Europe. Podieľať sa na výrobe tohto špecifického a u nás doposiaľ ojedinelého formátu je pre nás veľká výzva. Zvlášť v dobe pocvidovej, keď sa ľuďom uzavrela možnosť cestovať na ich obľúbené miesta v Čechách aj mimo. Ďalšou dôležitou témou, ktorá nás zaujala, je téma rodičovstva. Ako sa hľadá cesta k niekomu, kto sa mení každý deň pred očami, kto rastie závratnou rýchlosťou, keď je ťažšie a ťažšie držať krok? A naopak – aké je vyrastať, keď tomu dospelému vedľa seba veľmi nerozumiete a on nerozumie vám? Aj vďaka našim hrdinom zisťujeme, že spoločné zážitky, jedlo a láska dokážu veľa priepastí preklenúť.“

Viac o téme: #hboeurope #lifestylovyserial #SPOLU & HLADNÍ