Objavte európske talenty. V Novej Cvernovke štartuje hudobný formát Explore.

Nikola Sadloňová

Nový hudobný formát Explore odštartuje vo štvrtok 24/3 vystúpením litovského tria shishi, ktoré mieša prvky surf rocku s tým najlepším z riot-girl punku. O skvelý support sa postará rakúska kapela Blasser Kyren.

Explore je séria koncertov, ktoré kultúrne a kreatívne centrum Nová Cvernovka v spolupráci s festivalom Sharpe priblíži slovenskému publiku začínajúce hudobné talenty na európskej scéne. „Je to v podstate niečo, o čo sa Nová Cvernovka a Sharpe snažia už niekoľko rokov. Rozhodli sme sa preto, že tomu dáme konkrétnu formu. Navyše sme sa nedávno stali súčasťou európskej hudobnej rodiny Liveurope, ktorá má presne rovnaký cieľ,“ uviedol hudobný dramaturg Novej Cvernovky Matwe Kaščák.

Kapela shishi boli podľa vedúcej dramaturgie festivalu Sharpe jednoznačnou voľbou. Tatiana Lehocká, verí, že skvelú atmosféru do Novej Cvernovky prinesú opäť, rovnako ako na jeseň v roku 2021, kedy sa predstavili v komornejšom prostredí na pódiu Ateliéri Svetlík. Tentokrát svoj koncert odohrajú v hlavnej sále, ktorá je kapacitne väčšia a ponúka tiež nezameniteľnú atmosféru kvalitnej hudobnej show.

„Minulý rok na SHARPE odohrali parádny koncert, počuli sme na nich len samé ódy a síce som osobne nemala veľmi čas užiť si celý ich koncert, aspoň na chvíľu sa mi podarilo nakuknúť do sály a bola tam naozaj skvelá a radostná atmosféra a na pódiu dievčatá pôsobili ako doma, naozaj radosť to celé sledovať.” Predskokanom dievčenskej kapely z Litvy vystrieda svojrázny alt pop z Viedne Blasser Kyren, ktorí do Novej Cvernovky prinesú melodické elektrické gitary aj zvláštne tanečné rytmy.

Lineup
20:00 doors open
20:30 Blasser Kyren
21:30 shishi

Viac o téme: #blasserkyren #Explore #novacvernovka #shishi