17. ročník ČSOB Bratislava Marathon 2022 prinesie dopravné obmedzenia.

Jana Baginová, BE COOL, s.r.o.

V nedeľu 03.04.2022 vyvrcholí v Bratislave už 17. ročník najväčšieho bežeckého podujatia organizovaného na Slovensku – ČSOB Bratislava Marathon 2022 (02.04.-03.04.2022). Samotná nedeľňajšia časť podujatia, ktorej súčasťou je aj kráľovská disciplína – maratón, si vzhľadom na očakávaný počet bežcov vyžiada aj určité obmedzenia vo verejnej aj individuálnej doprave, ktoré je potrebné zabezpečiť vzhľadom na bezpečnosť účastníkov pretekov.

Dovoľujeme si vás úctivo požiadať o porozumenie pri dopravných obmedzeniach v Starom meste, Ružinove a Petržalke, v nedeľu 03.04.2022 v čase od 08:30 hod. do 14:00 hod. Dôvodom je zabezpečenie bezpečnosti účastníkov a regulárnosti priebehu športovej časti podujatia. Na jednotlivých úsekoch budú obmedzenia dočasného charakteru a ich dĺžka bude prispôsobená priebehu pretekárov v rámci stanovených časových limitov (mapka trate aj s dĺžkou obmedzení na jednotlivých úsekoch je naznačená na druhej strane tohto info-letáku). Doprava na všetkých dotknutých križovatkách a cestných výjazdoch bude operatívne riadená príslušníkmi polície. Priečne prejazdy budú príslušníkmi polície v závislosti od priebehu účastníkov uvoľňované, najmä v 2 kole.

Trasa ŠTART (PRIBINOVA ULICA, EUROVEA): Pribinova ulica – Landererova ulica – Dostojevského rad – Karadžičova ulica – Záhradnícka ulica (obojsmerne) – Ružinovská ulica (jazdný smer pri zimnom štadióne a nemocnici) – otočka pred križovatkou Ružinovská/Tomášiková ulica – Ružinovská ulica – Záhradnícka ulica – Odborárske námestie – Americké námestie – Špitálska ulica – Námestie SNP – Uršulínska ulica – Františkánska ulica – Františkánske námestie – Biela ulica – Michalská ulica – Ventúrska ulica – Panská ulica – Laurinská ulica – Štúrova ulica – Jesenského ulica – Mostová ulica – Námestie Ľ. Štúra – Rázusovo nábrežie – Nábrežie arm. gen. Ludvika Svobodu (jeden jazdný pruh smerom na Most Lafranconi) – prebeh cez rampy PKO – promenáda/Dvořákovo nábrežie – otočka pod Mostom Lafranconi – promenáda/Dvořákovo nábrežie – Námestie Ľ. Štúra – Vajanského nábrežie – lávka Starého mosta – Viedenská cesta – Krasovského – chodník/Sad Janka Krála – Viedenská cesta – Klokočova – lávka Starého mosta – Pribinova – CIEĽ (PRIBINOVA ULICA, EUROVEA).

Všetky informácie o presmerovaných linkách MHD nájdete na www.dpb.sk. Počas podujatia sme vytvorili Non-stop linku – 0904 404 638, na ktorú sa môžete obrátiť v prípade záujmu o informácie o aktuálnom stave obmedzenia na danom úseku. Ďakujeme vám veľmi pekne za porozumenie, ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie a veríme, že viacerí z vás sa do podujatia zapojíte, či už ako aktívni účastníci alebo povzbudzujúci diváci. Všetci ste srdečne vítaní.

Viac o téme: #Bratislava #csobbratislavamarathon2022 #dopravneobmedzenia