Na VOYO v piatok odštartuje skutočný príbeh nezabudnuteľnej speváčky Ivety Bartošovej.

Lukáš Kočišek, MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o.

Začiatky strhujúceho životného príbehu jednej z najslávnejších československých speváckych hviezd si budú môcť pozrieť exkluzívne iba predplatitelia najobľúbenejšej slovenskej streamovacej služby VOYO.

Už tento piatok 6. mája 2022 prinesie najobľúbenejšia slovenská streamovacia služba VOYO prvý diel novej minisérie s názvom Iveta, ktorá mapuje štart kariéry nezabudnuteľnej speváckej legendy Ivety Bartošovej. Výnimočný trojdielny projekt vznikol pod značkou VOYO Originál a pozrieť si ho budú môcť exkluzívne iba predplatitelia VOYO.

„Sme radi, že môžeme divákom ponúknuť už štvrtú exkluzívnu novinku, ktorá bola natočená pre streamovaciu službu VOYO. Najnovšia miniséria prináša skutočný príbeh speváckej legendy Ivety Bartošovej, ktorá vznikla ako oslava jej života. Približuje Ivetino detstvo, začiatky kariéry, ale aj prvú veľkú lásku. Jej fanúšikovia sa môžu tešiť na tri časti silného príbehu o talentovanom dievčati, z ktorého sa vďaka cieľavedomosti a pokore stala hviezda prvej veľkosti,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza. „Radi by sme prostredníctvom minisérie aj mladším generáciám priblížili jej skutočný príbeh a ostatným sprostredkovali peknú spomienku na nezabudnuteľnú speváčku. Veríme, že nová miniséria zaujme divákov naprieč všetkými vekovými kategóriami,“ dodala Majeská.

Iveta Bartošová sa v osemdesiatych rokoch stala zjavením na československej hudobnej scéne. Dej minisérie sleduje jej život od detstva, kedy spolu so svojou sestrou začína navštevovať školský zbor, cez úspechy na hudobných súťažiach a odchod do Prahy, až po následnú cestu ku sláve, ktorú dosiahla najmä vďaka spolupráci so spevákom Petrom Sepéšim, s ktorým ju spájal nielen pracovný, ale aj romantický vzťah. Zo dňa na deň sa z oboch stávajú obdivovaní miláčikovia národa. Až do chvíle, keď Petr tragicky zahynul.

Ústrednú dvojicu stvárnili Anna Fialová a Vojtěch Vodochodský. V ďalších roliach sa objavia Eliška Křenková, Igor Chmela, Alena Mihulová a ďalší. „Najťažšie na spracovaní reálnych príbehov je, že máte menšiu slobodu a väčšiu zodpovednosť,“ hovorí Matěj Podzimek, držiteľ Českého leva a kreatívny producent za VOYO, a pokračuje: „Nemáte pred sebou biely papier, ale stovky strán, ktoré popísal sám život. V tom je to zložitejšie – musíte si vybrať, čo je podstatné a na čo sa sústrediť.“

Okrem exponovaného vzťahu s jej speváckym kolegom sa miniséria zameria aj na Ivetin rodinný život. Tvorcovia sa na projekt chystali dokopy až päť rokov. Pôvodne malo ísť o celovečerný film, potom sa ale rozhodli, že viacdielna séria umožní ponúknuť na začiatky popovej legendy komplexnejší pohľad. Unikátne vizuálne spracovanie divákov prenesie priamo do centra diania, budú môcť sledovať milostné vzplanutia, nádeje aj sklamania.


Televízia Markíza

„Ivetin život nerozprávame ako bulvárnu senzáciu, nesúdime ani nikoho z jej okolia. Pre nás je to príbeh o dievčine z Beskýd, ktorá chce byť slávna a milovaná. Keď to však docieli, o všetko príde,“ vysvetľuje režisér a scenárista Michal Samir. Pri príprave projektu komunikoval nielen s Bartošovej synom Arturom Štaidlom, ale najmä s Ivetinou sestrou Ivanou. Tá mu poskytla veľmi verný popis populárnej speváčky nielen v období jej dospievania, ale aj v prvých rokoch kariéry.

Obsadiť do hlavných rolí práve Annu Fialovú a Vojtěcha Vodochodského bola podľa režiséra jasná a jediná možná voľba. „Museli sme nájsť herečku, ktorá fantasticky hrá, nejakým spôsobom môže vyzerať ako Iveta, keď tomu pomôžeme, a musí ešte k tomu všetkému fantasticky spievať. Keď dáte toto všetko dokopy, vyjde iba jeden človek, ktorým je Anička Fialová,“ povedal Samir k voľbe Anny Fialovej.

V prípade Vojtěcha Vodochodského vyzeralo rozhodovanie podobne. „Ja sa priznám, že som to meno nepoznal, len som vedel, že je to talentovaný chlapec, o ktorom sa začína hovoriť. Keď prišiel na casting ako Petr Sepéši, bolo to jasné. Nebolo tam čo riešiť. Na Vojtovi sú zaujímavé dve veci. Prvá je tá, že skutočne vyzerá ako Petr Sepéši a druhá je, čo si myslím, že by aj sám priznal, že Vojta tým Petrom trochu aj skutočne je,“ vysvetlil režisér obsadenie Vojtěcha Vodochodského.

V sérii budú môcť diváci počuť známe pesničky, ktoré Iveta Bartošová a Petr Sepéši spievali na začiatku svojej kariéry. Keďže sú Fialová a Vodochodský aj talentovaní speváci, naspievali všetky tieto skladby osobne. Ide napríklad o piesne Tisíc obyčejných věcí, Červenám, Knoflíky lásky alebo Snad jednou najdu průvodce. Niektoré z nich spievali herci dokonca naživo, priamo pred kamerou.

Minisériu Iveta pre VOYO produkujú držiteľ Českého leva Matěj Chlupáček a Maja Hamplová zo spoločnosti Barletta Productions. Kreatívnymi producentmi za VOYO sú Michal Reitler a Matěj Podzimek. Diváci môžu prvú epizódu sledovať od 6. mája 2022 exkluzívne iba na VOYO. Ďalšie dve časti budú na VOYO uverejňované v týždennej periodicite vždy v piatok.

Viac o téme: #Iveta #miniséria #VOYO