Staromestský knižný kolotoč na kúpalisku Mičurin v Bratislave.

Mgr. Lenka Čechvalová

Plavky, uterák, opaľovací krém, fľaša s vodou, niečo pod zub a deka – základná výbava na kúpalisko. A čo kniha? Tá sa vám už nezmestila do plážovej tašky? Nevadí. Ak sa vyberiete na staromestské kúpalisko Mičurin aj tento rok tam nájdete Staromestský knižný kolotoč, ktorý prevádzkuje Staromestská knižnica.

Knihy si môžete bezplatne požičať, prečítať na kúpalisku alebo aj doma, a vrátiť alebo prípadne aj nevrátiť, ak sa s nimi neviete rozlúčiť. V ponuke samoobslužnej kúpaliskovej knižnice nájdete knihy a časopisy rôznych žánrov, na svoje si prídu nielen dospelí, ale i deti. Užite si príjemný oddych s knihou v príjemnom prostredí kúpaliska Mičurin.

Knižnica pre Staromestský knižný kolotoč na kúpalisku vyčlenila knihy, ktoré vyradila zo svojho knižničného fondu a dary od čitateľov, ktoré už má vo svojom fonde. Nevyužité knihy tak získali druhý život. Do kúpaliskovej knižnice môžete prispieť aj Vy svojimi prečítanými knihami alebo časopismi. Staromestský letný knižný kolotoč nájdete vpravo od bufetu. Knižnica ponuku priebežne dopĺňa.

Staromestská knižnica vracia druhý život knihám aj prostredníctvom svojich knižných domčekov, ktoré celoročne prevádzkuje v Letnej čitárni Medická záhrada, v Prüger-Wallnerovej záhrade a pred základnou školou na Mudroňovej.

Staromestská knižnica v Bratislave je rozpočtovou organizáciou, zriaďovateľom je mestská časť Bratislava–Staré Mesto. Od roku 1958 poskytuje služby pre všetky vekové kategórie používateľov od najmenších detí až po dôchodcov, má takmer 5 000 čitateľov. Knižnica má centrálne pracovisko na Blumentálskej 10/a a 4 pobočky na Panenskej 1, Karadžičovej 1, Záhrebskej 8 a Západnom rade 5. Okrem toho prevádzkuje v letných mesiacoch letnú čitáreň v Medickej záhrade. Okrem budovania fondov organizuje aj množstvo podujatí zameraných na podporu a rozvoj čitateľskej gramotnosti detí, vzdelávacie aktivity pre stredoškolákov i seniorov.

Viac o téme: #Bratislava #kupaliskomicurin #staromestskakniznica #staromestskykniznykolotoc