Mestské hradby ožijú kultúrou.

Mgr. Jana Túry, BKIS

 

Mestské hradby sú jednou zo scén Bratislavského kultúrneho leta. Už túto sobotu 23. 7. čaká na návštevníkov tohto výnimočného priestoru so špecifickou atmosférou pestrý program, ktorý pripravilo Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS).

Program pre najmenších
Keď v roku 2018 vyšla kniha Gerda – príbeh veľryby, okamžite zaujala nielen deti, ale aj rodičov. Pútavý a poučný príbeh o malej veľrybke menom Gerda, ktorá sa ocitne v oceáne sama, kde stretáva veľa kamarátov, je doplnený o nádherné ilustrácie Adriána Macha. Práve na príbehu Gerdy je založené aj scénické čítanie o 15:00 v podaní herca Róberta Šveca, ktorý doplní knižný príbeh aj o hru na ukulele. Nezbedná, namyslená a vrtošivá. Taká je princezná Frmfulína v príbehu z dielne Divadla Jaja. Príbeh, v ktorom nebude chýbať strašidelný drak ani čarovná víla, si môžu deti pozrieť o 16:00

Hudobné koncerty
V sobotný podvečer rozozvučia mestské hradby talentovaní slovenskí hudobníci. Fanúšikovia jazzu, soulu a francúzskeho šansónu si prídu na svoje počas koncertu sympatickej hudobníčky a herečky Andrey Bučko o 18:00. Tvorbu mladého slovenského hudobníka Erika Žigmunda známeho pod menom Erø, ktorý vo svojich osobných textoch spája pop, folk a jazz, môžete spoznať o 19:00. Fanúšikov elektronickej hudby s prvkami punku poteší záverečný koncert obľúbeného DJa Future Sound of Petržalka o 20:00.

Kultúrne leto na mestských hradbách – 23. 7.:
15:00 Scénické čítanie – Príbeh veľryby
16:00 Divadlo Jaja: Princezná Frmfulína
18:00 Andrea Bučko
19:00 Erø
20:00 Future Sound of Petržalka

Celý program Bratislavského kultúrneho leta nájdete na webe Kultúrne leto.

Viac o téme: #Bratislava #bratislavskekulturneleto2022 #kulturneletonahradbach