Trojdielny dokument „The Beatles: Get Back“ obsahuje doteraz nevidené, obnovené zábery.

Disney Media, Disney+

Film The Beatles: Get Back, ktorý režíroval trojnásobný filmár Peter Jackson (trilógia „Pán prsteňov“, „Nestarnú“), zavedie divákov späť v čase do nahrávacích sedení kapely v januári 1969, ktoré sa stali kľúčovým momentom v hudobnej histórii.

Dokument predstavuje kreatívny proces The Beatles, ktorí sa pokúšajú napísať 14 nových skladieb v rámci prípravy na svoj prvý živý koncert po viac ako dvoch rokoch. Tvárou v tvár takmer nemožnému termínu sú silné priateľské putá, ktoré zdieľajú John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr, podrobené skúške. Dokumentárny filmy je zostavený z takmer 60 hodín nezverejnených záberov natočených počas 21 dní, ktoré režíroval Michael Lindsay-Hogg v roku 1969, a z viac ako 150 hodín nepočutého zvuku, z ktorých väčšina bola viac ako pol storočia zamknutá v trezore. Jackson je jedinou osobou za posledných 50 rokov, ktorej bol umožnený prístup k tejto pokladnici Beatles, ktorá bola teraz brilantne zrekonštruovaná.


Walt Disney Studios

Vzniká neuveriteľne intímny portrét The Beatles, ktorý ukazuje, ako sa s chrbtom opretým o stenu mohli stále spoľahnúť na svoje priateľstvo, dobrú náladu a tvorivého génia. Zatiaľ čo sa plány vykoľajujú a vzťahy sú podrobené skúške, niektoré z najikonickejších piesní sveta sú zložené a zahrané. Dokumentárny seriál obsahuje – prvýkrát v celom rozsahu – posledné živé vystúpenie The Beatles ako skupiny, nezabudnuteľný koncert na streche na londýnskom Savile Row, ako aj ďalšie piesne a klasické skladby na posledných dvoch albumoch skupiny „Abbey Road“ a „Let It Be“. Trojdielny dokumentárny seriál obsahuje doteraz nevidené, obnovené zábery, ktoré občas obsahujú explicitný jazyk, dospelé témy a fajčenie. Odporúča sa diskrétnosť diváka.

Viac o téme: #Disney #dokumentarny #Hudobný #thebeatles-getback