Bohatý týždeň v Staromestskej knižnici.

Mgr. Lenka Čechvalová, Staromestská knižnica

Aktivity Staromestskej knižnice sa presúvajú do priestorov knižnice. Pripomenieme si narodenie básnika Miroslava Válka, sused Dušan Martinčok predstaví svoju najnovšiu knihu, vyberieme sa na potulky Starým Mestom, týždeň zakončíme na Dobrom trhu na Panenskej.

21. 9. o 17.00, Blumentálska 10/a – Príťažlivosť v husej koži
Hudobno-poetické pásmo s gitaristkou Evou Golovkovou a hercom Jánom Gallovičom venované básnikovi Miroslavovi Válekovi pri príležitosti 95. výročia narodenia. V programe odznejú zhudobnené básne Miroslava Váleka, ktoré zhudobnila gitaristka a pesničkárka Eva Golovková. V podaní herca Jána Galloviča si vypočujete niekoľko básní – Jesenná láska, Krídla, Domov, sú ruky, na ktorých smieš plakať
Podujatie v spolupráci so združením Milujem knihy/Amo libris finančne podporila mestská časť Bratislava-Staré Mesto

21. 9. o 18.00, Záhrebská 8 – Prezentácia knihy Niekto sa nájde
Náš sused Dušan Martinčok predstaví román desiatich príbehov o ľuďoch žijúcich v jednej bratislavskej bytovke. Najradšej by boli ostrovmi sami pre seba, ale majú veľa spoločného. Nefunkčný výťah, stúpačky, dieru v streche. A ešte malého chlapca Olivera, ktorý si číta na schodoch. Hudobným hosťom bude slovenský gitarista, spevák a skladateľ Archívny chlapec.
Dušan Martinčok vytvoril komunitný projekt Susedia na dvore, ktorý ho priviedol až k priateľstvám so staršími ľuďmi. S kamarátkami a kamarátmi založil občianske združenie Zrejme a viedol medzigeneračný festival Old’s cool Bratislava.

22. 9. o 16.30, Historické centrum, Staromestské potulky
Spoznajte bratislavské kuriozity, osobnosti a povery. Vydajte sa na okruh od Hviezdoslavovho námestia, cez Rudnayovo námestie, Panskú ulicu k Michalskej bráne, Františkánskemu námestiu až po Primaciálne a Hlavné námestie. Vlastivedná prechádzka so sprievodcom Bartoszom Wojnarowskim sa koná v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva.
Miesto stretnutia: Hviezdoslavovo námestie, pred SND

24. 9. od 10.00 do 17.00, Panenská 1 – Dobrý trh
Dobrá Staromestská knižnica nesmie chýbať na Dobrom trhu. Čaká Vás otvorená knižnica, zvýhodnená registrácia, burza kníh, detský kútik.
O 10.30 Hudba štyroch ročných období – interaktívny program s Eliškou Sadílekovou na motívy knižky J. Uličianskeho Štyria škriatkovia a víla. Čo by sa stalo s prírodou a ľuďmi, keby sa pomiešali ročné obdobia tak, ako si to predstavovala chamtivá žaba Futura? Podarí sa nám spoločne s deťmi obnoviť poriadok a harmóniu v prírode a pomôcť malým rozprávkovým hrdinom? Budeme čítať, tvoriť, počúvať hudbu a spoluvytvárať príbeh. Pre deti od 5 rokov

Viac o téme: #podujatia #program #staromestskakniznica