Záver septembra v Staromestskej knižnici.

Mgr. Lenka Čechvalová, Staromestská knižnica

Staromestská knižnica na Blumentálskej 10/a pripravujete tento týždeň podujatia nielen pre susedov, ale aj cezpoľných – čaká Vás workshop vajnorskej výšivky, ukrajinskí návštevníci si precvičia svoju slovenčinu, po letnej prestávke čaká najmenších čitateľov zážitkové čítanie s arteterapeutkou a tvorivé dielničky (nielen) pre deti z Ukrajiny.

26. 9. o 16.00 – Vajnorská výšivka
Workshop tradičnej výšivky z oblasti Vajnor pod vedením majsterky ľudovej umeleckej výroby Aleny Hlucháňovej. Workshop je vhodný pre začiatočníkov aj pokročilých. Účastníci sa naučia základom plnej výšivky. Workshop nadväzuje na projekt Obrúsok / серветка / Servetka výtvarníčky Daniely Krajčovej.

27. 9. o 16.30 – Rozhovor (sa)!
Konverzácie v slovenskom jazyku (nielen) pre Ukrajincov. Precvičte si svoju slovenčinu. Jednotlivé stretnutia na seba nenadväzujú, môžete sa zúčastniť ľubovoľných stretnutí. Kapacita jednotlivých stretnutí je obmedzená. Je potrebné sa vopred zaregistrovať. Registračný formulár.

28. 9. o 10.00 – Čítame s najmenšími
Zážitkové čítanie príbehu o láske a starostlivosti na motívy knižky M. Dubuc Ja nie som tvoja maminka s liečebnou pedagogičkou Miriam Halamičkovou. Pre rodičov s deťmi do 3 rokov.
Veveričiak Otto nie je zvedavý typ. Žije si svoj pokojný život, má rád poriadok a svoj útulný domček. Jedného dňa však pred svojimi dverami nájde zvláštnu zelenú guličku pokrytú bodliakmi. Z nej sa vyliahne malé stvorenie. Čo teraz? Zdá sa, že je úplne samé. Otto sa rozhodne, že mu pomôže nájsť jeho maminku.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

29. 9. o 16.00 – Tvorivé dielničky pre deti z Ukrajiny
Tvorivé popoludnie v ukrajinskom jazyku. Vyrobte si náramky priateľstva vo farbách ukrajinskej vlajky. Podujatie je vhodné pre deti od 5 do 15 rokov.

Viac o téme: #čítanie #podujatia #staromestskakniznica #workshop