Celeste Buckingham vydáva svoj štvrtý album „Life“.

Mgr. Andrea Čurná

17. októbra 2022, vydala Celeste Buckingham svoj v poradí štvrtý album s názvom Life. Album obsahuje trinásť skladieb, pričom dve sú v slovenčine, jedna v češtine, ostatné sú v angličtine. Súčasťou albumu sú aj tri už vydané skladby – Feel, Make Me a Another Life.

„Posledné roky som urobila niekoľko radikálnych krokov, môj život sa zmenil úplne od základov. Nový album Life bol príležitosťou a spôsobom, ako si upratať názory, hodnoty, rozporuplné pocity. Posledné dva roky boli v mojom živote prelomové. Počas mnohých, nie vždy jednoduchých rozhodnutí, som viedla sama so sebou vnútorný dialóg o tom, ako by môj život vyzeral, keby som sa v danom momente rozhodla inak,“ povedala o vzniku albumu Celeste Buckingham. Tá na ňom pracovala dva roky spolu s producentom Matějom Vávrom, s ktorým má na albume aj dueto.

Album Life je rytmický, šťastný a tanečný. „Je taký hoci v ňom reflektujem aj na pocity, že je v poriadku necítiť sa dobre, ale nie stále. Neneste hnev ako kabát a dajte ho dole. Nejde to? Potom sa nebojte požiadať o pomoc,“ hovorí Celeste. Nahrávanie albumu sa začalo ešte pred vypuknutím pandémie COVID-19 a následným presťahovaním Celeste na Madeiru. Matěj Vávra a Celeste Buckingham si našli efektívny spôsob spolupráce prostredníctvom videorozhovorov, speváčka investovala aj do vlastného nahrávacieho zariadenia.

Celeste Buckingham netvorí pesničky prvoplánovo, necháva v nich aj skryté odkazy. Tvrdí, že už si prežila rôzne vlny popularity a aktuálne sa nachádza vo fáze, keď si pesničky zakaždým nájdu okruh poslucháčov. Obdobie, keď sa o vlastnú hudobnú budúcnosť obávala, je našťastie definitívne zažehnané. Ale bez podstatných, ba až radikálnych zmien v jej živote, by to nešlo. „Hudobný biznis a hudba sú dve rozdielne veci a takto separované ich mám aj vo svojej hlave. Budem šťastná, ak sa ľudia budú pri počúvaní albumu Life usmievať. V dnešnej dobe, keď svet okolo nás vyzerá tak, ako vyzerá, by som si priala, aby ľudia aspoň na moment vypustili všetko zlé, čo ich trápi. Aby im album spríjemnil deň a navodil pekné myšlienky. Aby sa aspoň na chvíľu cítili šťastne a bezstarostne,“ dodáva hudobníčka.


Celeste Buckingham

Tracklist albumu Life
1. Take Your Time
2. Make Me
3. Feel
4. Still
5. Insane
6. Pretty Girls
7. Chci Tě Chvíli Mít Tu (feat. Matěj Vávra)
8. Shades
9. Chcem
10. Drive
11. Milión Hviezd (feat. Dano Kapitán)
12. Another Life
13. Goodnight

Viac o téme: #album #celestebuckingham #life #novinka