Spevák a producent Martin Harich spätne prerobil svoju pieseň.

MH, Mili Bazanac Kadlčíková

Po roku od vydania štúdiovej “country” verzie Martinovej skladby “Simple Song”, sa dnes na streamovacích platformách objavila verzia akustická – iba vo forme spevákovho hlasu a jeho gitary.

Netradičným krokom hudobník reagoval na nápad svojich fanúšikov z letných koncertov, ktorí ho na sociálnych sieťach požiadali o pieseň aj v takejto “nahej” – akustickej podobe. Skladba tak získala 2 úplne rozdielne šaty. To, či si ju radšej vychutnáte v pokojnej atmosfére jesenného večera, kde počuť každý dotyk strún o pražce alebo uprednostníte skôr rytmickejšiu, roadtripovú verziu v štýle “new wave country”, necháva Martin na vás.

Martin na sociálne siete vypustil aj LIVE verziu, ktorú spontánne nahral po koncerte na Mallorce.

„Kreatívny proces u mňa takmer vždy končí v deň, keď skladbu zazdieľam poslucháčom. Často som v produkcií ponorený mesiace, a väčšinou sa už neviem dočkať, kým začnem pracovať na čomsi novom. So “Simple songom” to bolo iné, čo považujem za fajn zmenu 🙂 Pieseň pre mňa odzrkadľuje dôležitú etapu života, ktorú som strávil v USA, kompozíciou hudby do muzikálu. Práve preto znie prvá verzia z roku 2020 trochu viac “country”. Čosi sa však zmenilo po pandémií, kedy som skladbu hrával na koncertoch u nás doma – iba sám s gitarou. Zrazu som mal pocit, že práve tento jednoduchý a nahý zvuk sa pesničke hodí najviac. Znela totiž presne tak, ako keď som ju písal. Dokonca do mňa pár ľudí na instagrame pichlo, či by som im takúto “pokojnú a jemnú” verziu nenahral. A tak som ju teda nahral, a dnes vydal 🙂 Úprimne verím, že Vás v tieto dni ešte viac naladí do pokojnej – jesennej nálady.“


Martin Harich

Pôvodná verzia skladby z USA (2021), aj s videoklipom natočeným na Martinov telefón. Martin trávil v roku 2020 a 2021 v Spojených štátoch väčšinu času, kompozíciou hudby k vianočnému muzikálu. Okrem skladby “Simple song”, ktorá navodzuje skôr jesennú náladu, vypustil spoza veľkej mláky aj vianočnú pieseň Carol of the bells.

Viac o téme: #akustická #martinharich #simplesong