Staromestská knižnica organizuje zbierku oblečenia pre ľudí bez domova.

Mgr. Lenka Čechvalová, Staromestská knižnica

Staromestská knižnica myslí na milovníkov histórie, študentov aj ľudí bez domova – organizuje Rozprávanie o Bratislave, zbierku aj SWAP oblečenia, študentom poskytne bezplatnú registráciu.

14. 11. o 17.00, Blumentálska 10/a – Napoleon Bonaparte v histórii Bratislavy
Rozprávanie o Bratislave s vlastivednou sprievodkyňou Irenou Chrapanovou o francúzskom cisárovi a jeho slávnej Grande Armée, ktorá sa zapísala do histórie Bratislavy.

14. 11. – 18. 11., všetky pracoviská – Bezplatná registrácia študentov pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva

14. 11. – 18. 11., Blumentálska 10/a – Zbierka oblečenia pre Depaul Slovensko
S jesenným počasím klesajú teploty, prichádza obdobie, ktoré je pre ľudí bez domova náročné. Pre neziskovú organizáciu Depaul Slovensko, ktorá sa venuje pomoci ľuďom bez domova, organizujeme v centrálnej knižnici na Blumentálskej 10/a zbierku oblečenia. Pridajte sa aj vy a pomôžte im prežiť zimu.

Potrebné veci: pánske nohavice, pánske zimné topánky, pánske spodné prádlo a ponožky, dámske a pánske zimné bundy a kabáty.
Veci môžete nosiť v čase výpožičných hodín (pondelok, streda, štvrtok od 12.00 do 18.30, v utorok a piatok od 10.00 o 15.30). Darcovia okrem dobrého pocitu získajú navyše 365 dní radosti z kníh – za 1 € sa môžu stať čitateľmi Staromestskej knižnice.

Zbierka vyvrcholí v sobotu 19. novembra SWAP-om oblečenia. Dajte svojmu oblečeniu druhú šancu a získajte nové kúsky do svojho šatníka – môžete priniesť maximálne 10 kusov dámskeho, pánskeho alebo detského oblečenie. SWAP sa uskutoční na Blumentálskej 10/a od 10.00 do 13.00.

Viac o téme: #podujatia #registrácia #staromestskakniznica #SWAP #zbierkaoblecenia