Posledné koncertné podujatie Eltona Johna v Severnej Amerike Elton John naživo na Disney+.

Lenka Tungová, Disney Plus

Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu bude streamované celosvetovo a naživo exkluzívne na Disney+ 21. novembra o 4:00 h stredoeurópskeho času. Na koncerte sa predstavia aj hudobné hviezdy Dua Lipa, Kiki Dee a Brandi Carlile Pôvodné koncertné podujatie produkujú spoločnosti Fulwell 73 Productions, ktorá získala aj cenu Emmy, a Rocket Entertainment.

Pred 47 rokmi sa konalo legendárne vystúpenie Eltona Johna na štadióne Dodger, ktoré odštartovalo jeho celosvetovú slávu. Za menej ako týždeň sa spevák vráti na ten istý štadión, aby divákov poctil svojou poslednou šou v Severnej Amerike. V pondelok 21. novembra 2022 sa bude toto jedinečné pôvodné koncertné podujatie s názvom Elton John naživo: Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu exkluzívne vysielať naživo na Disney+. Fanúšikom z celého sveta tak umožní pozorovať kúzlo „Rocket Mana“ opäť na štadióne Dodger, a to z prvých radov.

Držiteľky cien Grammy Dua Lipa, Kiki Dee a Brandi Carlile sa pridajú k hudobnej ikone Eltonovi Johnovi na pódiu počas jeho posledného vystúpenia v Severnej Amerike na Dodger štadióne a vzdajú tak hold hudobnej hviezde a jeho legendárnej kariére. Koncertné podujatie Elton John naživo: Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu sa bude vysielať naživo v pondelok 21. novembra o 4:00 h (SEČ) exkluzívne na Disney+.

Dnes spoločnosť Disney+ odhalila aj upútavku na nadchádzajúce historické trojhodinové živé vysielanie zastrešené Disney Branded Television, ktoré produkujú spoločnosti Fulwell 73 Productions a Rocket Entertainment. Elton John naživo: Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu ukáže Eltona Johna publiku tak, ako ho diváci ešte nevideli, a uctí si tak ikonu a zásadný moment z roku 1975, ktorý upevnil jeho celosvetový úspech.

Elton John v priebehu desaťročí spolupracoval s mnohými umelcami, ktorí sa umiestnili na vrchole rebríčkov. V roku 2021 sa dostal na titulné stránky novín po celom svete, keď sa spojil so speváčkou Dua Lipa v chytľavom hite Cold Heart. V skladbe použil kombináciu svojich najikonickejších skladieb vrátane Sacrifice a Rocketman.

Kiki Dee a Elton John sa pred takmer 50 rokmi postarali o rozruch skladbou Don’t Go Breaking My Heart, ktorá sa stala číslom jeden a ktorá bola jeho tretím samostatným singlom po skladbách Lucy In The Sky With Diamonds a Philadelphia Freedom.

Brandi Carlile je fanúšičkou tejto medzinárodnej legendy už od svojich 11 rokov a bola tiež hostiteľkou jeho 30. výročného večierka udeľovania cien Elton John AIDS Foundation Academy Awards. Vzniklo medzi nimi celoživotné priateľstvo a v roku 2021 vydali skladbu Simple Things, ktorá bola súčasťou albumu Eltona Johna The Lockdown Sessions.

V rámci turné Eltona Johna Farewell Yellow Brick Road Tour, ktoré uvádza nezisková organizácia Alliance for Lifetime Income, sa koncert Elton John naživo: Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu zameria na hudobnú ikonu, ktorú bude povzbudzovať viac ako 50-tisíc fanúšikov priamo na mieste a nespočetné množstvo obdivovateľov po celom svete prostredníctvom obrazoviek. Súčasťou jedného z najväčších rozlúčkových koncertov v hudobnej histórii budú aj špeciálni hostia a ich prevedenia bezkonkurenčných svetových hitov, ktoré bodujú celé desaťročia. Koncert bude vyvrcholením pôvodného dokumentárneho filmu od spoločnosti Disney – Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and The Years that Made His Legend.

Elton John naživo: Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu produkujú spoločnosti Fulwell 73 Productions a Rocket Entertainment. Spoločnosť Fulwell 73 Productions usporiadala a zachytila niektoré z najväčších momentov v hudobnej histórii vrátane večierku Elton John’s AIDS Foundation Academy Awards Party, koncertných filmov Adele: One Night Only alebo Bruno Mars: 24K Magic Live at The Apollo, udeľovania hudobných cien GRAMMY a mnohých ďalších. Výkonnými producentmi spoločnosti Fulwell 73 Productions sú Gabe Turner, Ben Winston, Emma Conwayová a Sally Woodoová, ktorá zároveň pôsobí ako showrunnerka. Za spoločnosť Rocket Entertainment sú výkonnými producentmi Elton John, David Furnish a Luke Lloyd Davies, výkonným producentom je RJ Cutler. Spoločnosť Disney Branded Television zastupujú viceprezidenti Marc Buhaj a Nicole Silveirová.


Disney Plus

O ELTONOVI JOHNOVI:
Doterajšie kariérne úspechy Eltona Johna sú neprekonateľné svojím rozsahom aj dĺžkou trvania. Je jedným z najpredávanejších sólových umelcov všetkých čias. Len v britskej a americkej hitparáde má na konte jeden diamantový, 32 platinových a multiplatinových a 21 zlatých albumov, ako aj vyše 70 hitov v hitparáde Top 40. Na celom svete predal viac ako 300 miliónov nahrávok.

Elton John je držiteľom rekordu za najpredávanejší singel všetkých čias Candle in the Wind 1997, ktorého sa predalo viac ako 33 miliónov kópií. Album Diamonds s výberom spevákových najväčších hitov, ktorý bol vydaný v roku 2017, sa stal Eltonovým 40. albumom v britskom rebríčku UK Top 40 a v top 75 britskej albumovej hitparády sa udržal viac ako dvesto po sebe idúcich týždňov, z toho viac ako stodesať týždňov dokonca v top 20, pričom v auguste 2022 prekonal hranicu jedného milióna kombinovaných priečok hitparády v Spojenom kráľovstve. Týmto albumom tiež oslávil 50 rokov svojho autorského partnerstva s Berniem Taupinom. V auguste 2018 bol Elton John vyhlásený za najúspešnejšieho mužského sólového interpreta v histórii rebríčka Billboard Hot 100. Do súčasnosti zaznamenal 70 zápisov do rebríčka Billboard Hot 100, vrátane deviatich hitov na prvom mieste rebríčka a 28 hitov v top desiatke. V októbri 2021 vydal album The Lockdown Sessions, ktorý obsahuje spolupráce nahrané počas pandémie COVID-19. V britskej albumovej hitparáde sa dostal rovno na prvé miesto a stal sa tak Eltonovým ôsmym albumom na prvom mieste. Jeho hlavný singel Cold Heart (PNAU Remix) nahraný so speváčkou Dua Lipa sa stal svetovým hitom a dostal sa na prvé miesto v britskej aj austrálskej singlovej hitparáde. Jeho úspech znamenal, že Elton sa stal vôbec prvým sólovým umelcom, ktorého singel sa dostal do britskej Top 10 UK v šiestich po sebe nasledujúcich dekádach. Jeho najnovšia nahrávka Hold Me Closer s Britney Spears debutovala na prvom mieste rebríčka Billboard’s Hot Dance/Electronic Songs, čím Elton získal svoj desiaty Top 10 hit. Skladba sa tiež vyšplhala na prvé miesto rebríčkov v Austrálii a Kanade, na tretie miesto v Spojenom kráľovstve a čo je najpozoruhodnejšie, po vydaní sa dostala na prvé miesto na iTunes vo viac ako 40 krajinách. V Amerike Elton John drží rekord za najdlhšie obdobie, ktoré sa udržal medzi hitmi v rebríčku Billboard Top 40, a to 50 rokov.

Elton John oznámil turné Farewell Yellow Brick Road, ktorého partnerom je aj nezisková organizácia Alliance for Lifetime Income, v newyorskej Gotham Hall v januári 2018. Toto päťročné turné, ktoré zahŕňa päť kontinentov a viac ako 350 koncertov, sa začalo v septembri 2018 a znamená jeho rozlúčku s koncertovaním po viac ako 50 rokoch na cestách. V roku 2019 ho magazín Billboard označil za najlepšie rockové turné a magazín Pollstar za hlavné turné roka. Od začiatku svojho prvého turné v roku 1970 Elton doteraz absolvoval viac ako štyritisíc vystúpení vo vyše 80 krajinách sveta. Rok 2019 priniesol aj vydanie albumu Rocketman a celosvetového autobiografického bestselleru ME. Veľkolepý hudobný fantasy film o Eltonovom živote Rocketman sa stal komerčným aj kritikmi oceňovaným hitom a v pokladniciach kín utŕžil takmer 200 miliónov dolárov. Získal Oscara, dva Zlaté glóbusy, Cenu kritikov a nominácie na cenu BAFTA. Jeho soundtrack bol tiež nominovaný na cenu GRAMMY.

Medzi mnohými oceneniami a poctami, ktoré boli Eltonovi Johnovi udelené, sa nachádza aj šesť cien GRAMMY, vrátane ceny GRAMMY Legend award, cena Tony a dva Oscary, cena BRIT pre najlepšieho britského mužského interpreta, uvedenie do Rokenrolovej siene slávy a Siene slávy skladateľov, ocenenie Kennedy Center Honor, cena Legend of Live Award, trinásť cien Ivor Novello Award v rokoch 1973 až 2001 a rytiersky titul od britskej kráľovnej Alžbety II. za „služby v oblasti hudby a charity“. Naposledy mu iHeartRadio udelilo v roku 2021 cenu Golden Icon ako uznanie jeho nesmierneho vplyvu na hudbu a popkultúru. Vo februári 2022 sa umiestnil na čele inauguračného rebríčka Pollstar Artist Power Index, týždenného rebríčka najpopulárnejších umelcov na svete na základe merítok streamovania, koncertovania, vysielania a sociálnych médií.

V roku 1992 Elton založil Nadáciu Eltona Johna pre AIDS (Elton John AIDS Foundation), ktorá je dnes jednou z popredných neziskových organizácií v oblasti HIV/AIDS a doteraz vyzbierala viac ako 515 miliónov dolárov na celosvetový boj proti HIV/AIDS. V júni 2019 prezident Emmanuel Macron udelil Eltonovi najvyššie francúzske ocenenie Légion d’honneur za jeho celoživotný prínos v oblasti umenia a boja proti HIV/AIDS. Eltonovi bol udelený titul Companion of Honor na zozname vyznamenaných v novom roku 2021. Elton sa stal jedným zo 64 ľudí, ktorí sú držiteľmi tohto najvyššieho uznania na zozname. V septembri 2019 vydala britská Kráľovská pošta sadu tuctu známok ako poctu Eltonovi Johnovi, ktorý je jedným z najpopulárnejších a najdlhšie pôsobiacich hudobných umelcov všetkých čias. Spevák bol len druhým samostatným hudobným umelcom, ktorý bol uvedený na špeciálnej edícii známok. V júli 2020 vydala Kráľovská mincovňa pamätnú mincu Eltona Johna, druhú zo série hudobných legiend na počesť „jedného z najúspešnejších a najdlhšie pôsobiacich umelcov všetkých čias”. Elton, ktorý bol vždy neúnavným zástancom nových umelcov, bol vedúcim predstaviteľom pri lobovaní za bezvízový styk mladých umelcov koncertujúcich v Európe po brexite.

Viac o téme: #Disney #Dodger #eltonjohn #live #thefinal