Debutové EP „Bachelor of Science“ objavu roka Tamary Kramar je tu!

Tamara Kramar

Dlho očakávaný premiérový projekt talentovanej Tamary Kramar je konečne na svete a to rovno s medzinárodnou odozvou!

Po troch úspešných singloch v spolupráci s hudobným producentom Oliverom Fillnerom predstavila Tamara začiatkom novembra atmosférickú novinku Down / House of Cards v spolupráci s hudobníkom a producentom Milanom André Boronellom. Tá upútala pozornosť medzinárodnej Spotify kampane EQUAL, vďaka ktorej sa Tamara objavila na New Yorkskom Time Square ako jedna z ambasádoriek.

Debutový projekt s názvom Bachelor of Science kompletizuje pieseň Mirror Talk s produkciou od Mateja Turcera z Bratislavského štúdia Pulp. Na nahrávanie tejto skladby si Tamara zostavila kapelu z najvyhľadávanejších muzikantov tunajšej hudobnej scény – basgitaru nahral etablovaný multi-inštrumentalista Michal Šelep, na klavíri možno počuť úspešného klaviristu Petra Kunza a bicie nástroje nahral študent prestížnej Berklee Collage of Music v Bostone Mattia Müller.

Posledné tri roky boli pre Tamaru Kramar zásadné nie len čo sa týka hudby. V júli sa stala Tamara bakalárom kognitívnej neurovedy, odkiaľ pochádza aj názov tohto projektu.


Tamara Kramar

„Keď som začala rozmýšľať nad názvom môjho EP, snažila som sa nájsť niečo, čo majú všetky piesne spoločné. Každú som však napísala o inej téme a nahrala s inou skupinou ľudí. Vtedy mi napadlo, že to, čo ich skutočne spája je moje štúdium na vysokej škole! Hudbu som paradoxne začala tvoriť až keď som sa presťahovala do Anglicka študovať neurovedu a EP som dokončila tesne po promóciách.”

Čerstvá bakalárka sa rozhodla v štúdiu v anglickom Brightone pokračovať, no tentokrát s magisterským zameraním na hudbu a produkciu. Je teda možné, že aj tento titul bude sprevádzať ďalší hudobný projekt!

Tamara Kramar sa najbližšie predstaví s kapelou v Bratislave 16. decembra na Vianočných trhoch a v novom roku plánuje krst fyzických kópii projektu Bachelor of Science.

Viac o téme: #album #bachelorofscience #EP #novinka #tamarakramar