Podujatia Staromestskej knižnice na tento týždeň

Mgr. Lenka Čechvalová, Staromestská knižnica

Tento týždeň Vás čaká bohatý program v Staromestskej knižnici – beseda s Ivanou Gibovou, indie popový koncert Evolet, milovníci šachu si budú môcť zmerať svoje sily, seniori si opäť zdokonalia angličtinu, pre najmenších čitateľov a ich rodičov je pripravený workshop o waldorfskej pedagogike.

21. 11. o 17.00, Blumentálska 10/a
Ivana Gibová: Babička©
Autorská beseda o pripravovanom románe troch generácií žien, ktoré sú okolnosťami nútené žiť v spoločnom byte. Strata komfortu, ktorá napokon vyústi do uvedomenia si nezmyselnosti života v hmotnom nadbytku a v pohodlnej konzumnej bubline.
Podujatie organizuje združenie Milujem knihy/Amo libris s finančnou podporou mestskej časti Bratislava-Staré Mesto

22. 11. o 19.00, Záhrebská 8
Koncert Evolet
Indie popový komorný koncert charizmatickej Evy Jurčákovej v rámci iniciatívy Slovenská Tepláreň. Zažite večer nabitý energiou a pesničkami, ktoré Vás dokážu pohladiť na duši. Evu bude doprevádzať na gitare Martin Krajíček (Čankišou), na basgitare Ondřej Čech (Květy) a na perkusívne nástroje zahrá Jan Orava. Koncertom chceme vyjadriť podporu LGBTI+ komunite. Želáme si, aby bolo Slovensko krajinou, kde sa všetci môžu cítiť bezpečne aspoň tak ako v Staromestskej knižnici.

24. 11. o 10.00, Blumentálska 10/a
Čítame s najmenšími Ja a ty: Waldorf aj u nás doma
Workshop pre rodičov s deťmi do 3 rokov s Blankou Lichtnerovou, lektorkou waldorfskej pedagogiky. Deti k nám prichádzajú s otázkou, aby sme im ukázali, čo to znamená byť človekom. Hľadajú reálny ľudský vzťah. Cez nás spoznávajú seba i svet. Ako sa to odrazí vo výchovnom procese? Aké hračky, knižky, aktivity deti potrebujú, aby sa rozvíjali a zdravo rástli?

24. 11. o 13.00 do 18.00, Panenská 1
Šachland
Šachové popoludnie bez rozdielu veku a úrovne šachových schopností. Príďte si zahrať pre radosť a naučte sa nové triky.

24. 11. o 16.30, Panenská 1
Konverzovňa
Konverzácie v anglickom jazyku pre seniorov. Precvičte si svoju angličtinu pri neformálnych rozhovoroch.

Viac o téme: #koncert #podujatia #staromestskakniznica