Nenechajte si ujsť štart prvej novinky RTVS v roku 2023 Hit roka

Filip Púchovský,RTVS

Už vo štvrtok 5. januára odštartuje na obrazovkách RTVS pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky nová zábavná relácia Hit roka.

Každý štvrtok bude spomienkami na udalosti, ktoré na Slovensku rezonovali v rokoch 1993 -2023 bude sprevádzať moderátor Ján Žgravčák za účasti troch glosátorov a výnimočných hostí, ktorí si vtipne pripomenú tie najväčšie „hity“ z jednotlivých rokov. Relácia odštartuje spomienkami na rok 1993 už vo štvrtok 5. januára o 20.30 h na Jednotke.

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky pripravila RTVS pre divákov jedinečný zábavný spomienkový formát Hit roka. V každej z 25 epizód sa diváci môžu tešiť na trojicu glosátorov, výnimočných hostí a živé hudobné vystúpenia, ktoré im pripomenú tie najväčšie hity z jednotlivých rokov od vzniku Slovenskej republiky.

„Bude to zaujímavý prierez 30 rokmi našej republiky od roku 1993. Rok po roku, v každej relácii rozoberieme to, čo najviac rezonovalo. Nebude to len o hudbe, ale aj o celospoločenských udalostiach a nevyhneme sa ani politike. Bude odľahčené zamyslenie sa nad tým, čo všetko za sebou máme, s veľmi silnou paralelou k tomu, čo žijeme dnes. A možno zistíme, že časy sa veľmi nemenia a v podstate všetko sa len tak trochu s drobnými obmenami opakuje. A to je na tom to najkrajšie, že hoci bolo niekedy ťažšie, vždy sme sa mali z čoho tešiť,“ hovorí moderátor tejto relácie Ján Žgravčák.

V úlohe glosátorov sa v prvej epizóde venovanej roku 1993 predstavia Adela Vinczeová, Marián Leško a Michal Hudák.

Diváci sa v ďalších epizódach môžu tešiť na ďalších skvelých hostí, ako napríklad humoristická dvojica Elena Vacvalová a Oliver Andrásy, Michal Martikán, Štefan Skrúcaný a Miroslav Noga, skupina Vidiek a mnohí ďalší. V úlohe glosátorov sa predstavia aj Jozef Vajda, Zuzana Kubovčíková Šebová, Jana Kovalčíková či Michal Kubovčík a iní.

Viac o téme: #hitroka #hudobnarelacia #RTVS