Film o láske a tarote „A potom prišla láska…“

Psychologička Kristína (Pavla Tomicová) zúfalo hľadá lásku a šťastie. Rozhodne sa preto odísť so svojou dospelou dcérou Sárou (Sára Venclovská) na ozdravný víkend za kartárkou Zdenou (Tereza Hofová).

Cez pochybné rodové liečenie a výklady kariet zistí viac nielen o svojom problematickom vzťahu k okoliu, ale aj k dcére a sebe samej. Príde na konci ozdravovania konečne aj láska?

Film sa bude premietať spolu s krátkym slovenským filmom ZJAVENIE JÁNA režiséra Andreja Kolenčíka.


Filmtopia

Režisér
Šimon Holý sa narodil roku 1994 v Prahe, kde vyštudoval réžiu na FAMU. Je autorom soundtracku k snímkam Parádne pokecal (2014), Rodinný film (2015), Jiří pes uprchlík (2019) či Hranice lásky (2022) a spoluautorom hudby k Všetko bude (2018), za ktorý boli spoločne s Monikou Omerzu Midriakovou a Pawlom Szamburskim nominovaní na Českého leva. V roku 2016 nakrútil krátkometrážne študentské filmy Málo lásky a Všetko. Jeho celovečerný debut Zrkadlá v tme (2021) mal premiéru na MFF Karlovy Vary. Intímna čiernobiela snímka zožala divácky úspech a Holý bol nominovaný na Cenu českej filmovej kritiky v kategórii Objav roka. V roku 2022 uviedol na rovnakom festivale svoj druhý titul A potom prišla láska… K obom filmom zložil tiež hudbu a napísal scenár. Pravidelne spolupracuje s kameramankou Janou Hojdovou a pôsobí aj ako moderátor v Českom rozhlase.

Viac o téme: #apotomprislalaska #ciernakomedia #dráma #Filmtopia #komédia