Calum Scott sa vráti do Bratislavy, v máji vystúpi v MMC

Na Slovensko po necelom roku od svojej bratislavskej premiéry na festivale Lovestream opäť príde anglický spevák a skladateľ Calum Scott, známy najmä vďaka účasti v súťaži Britain’s Got Talent z roku 2015.

Multiplatinový spevák a skladateľ Calum Scott v roku 2022 absolvoval svoje najväčšie turné po Európe a Spojenom kráľovstve a v novom roku sa vracia na koncertné pódiá. Nevynechá ani Slovensko, v bratislavskom MMC v rámci turné Bridges World Tour 2023 vystúpi v pondelok 1. mája.

Jeho kariéra odštartovala v roku 2015, kedy v spomínanej súťaži zaujal najmä prevedením skladby Dancing on My Own od švédskej popovej ikony Robyn. V roku 2016 ju aj vydal ako svoj prvý oficiálny singel a dostal sa vďaka nemu na druhé miesto UK Chartu, pričom v prvej päťke hitparád sa umiestnil aj v Austrálii, Írsku a Švédsku. Obrovský hit zaznamenal v roku 2021 vďaka spolupráci s Lost Frequencies na skladbe Where Are You Now. Spolupracoval aj s Leonou Lewis na duetovej verzii singla You Are the Reason z roku 2018.


Calum Scott

Jeho prvý album Only Human (2018) sa dostal na prvé miesto v rebríčku albumov iTunes v 21 krajinách po celom svete, získal zaň zlatú platňu v Británii, Austrálii aj USA na streamovacích službách zaznamenal s piesňami z tejto nahrávky viac ako 7,5 miliardy streamov. V júni 2022 vydal svoj druhý album Bridges.

Viac o téme: #bridgesworldtour2023 #calumscott #koncert #MMC