Cestovateľská prednáška Tamary Zajacovej, na ktorej spoznáte kontrasty energického izraelského mesta.

Mgr. Lenka Čechvalová, Staromestská knižnica

Tel Aviv – mesto nikdy nekončiacich párty, mesto, ktoré nespí, mesto oslavy slobody a života, ktoré je v absolútnom rozpore s autentickými prejavmi religiozity v ostatných častiach krajiny. Čo obnáša cestovanie do jedného z najdrahších miest sveta, ako sa naň pripraviť a čo od neho očakávať?

Tamara Zajacová sa vo svojom blogu Behom svetom venuje svojim trom vášňam – cestovaniu, behu a poznávaniu. Ponúka inšpirácie na nové miesta, trasy, zážitky. Cestuje kdekoľvek a kedykoľvek. Behá pre radosť, najradšej sama, po lesnej cestičke v obklopení rozkvitnutých stromov ráno alebo krátko pred západom slnka. Bicykluje najradšej skupinovo. Otužuje sa v ľadovom jazere s kamarátmi.

Tamara kompenzuje uhlíkovú stopu svojich leteckých presunov vyzbieraním rovnakého množstva odpadkov z prírody vo svojom okolí. Let do Tel Avivu spôsobil 870 kg emisií CO₂ na osobu, čo znamenalo jednu brigádu v prírode.

Termín: Tel Aviv: mesto energie a radosti zo života / 19. 1. o 17.00 / Staromestská knižnica, Blumentálska 10/a, Bratislava

Viac o téme: #cestovatelskaprednaska #tamarazajacova #telaviv-mestoenergiearadostizozivota