RTVS poradí divákom s problémovými psíkmi v novej relácii Najvernejší

Filip Púchovský, RTVS

Už v nedeľu 29. januára odštartuje na Jednotke nový rodinný magazín Najvernejší. Herec a moderátor Juraj Bača a dogkauč Juraj Ferko budú v relácii pomáhať rodinám, v ktorých sa pes stal problémom a zároveň predstavia užitočné rady, zaujímavosti a príbehy, v ktorých sa pes stal nenahraditeľným členom rodiny. Prvú epizódu nového rodinného magazínu Najvernejší uvidia diváci už v nedeľu 29. januára o 17.25 h na Jednotke.

V novom rodinnom magazíne RTVS Najvernejší pozve Juraj Bača do rodiny, kde sa pes stal problémom, profesionálneho kouča psov Juraja Ferka. Ten urobí všetko preto, aby psov a ich majiteľov naučil spolupráci a zmenil ich spoločný život k lepšiemu.

„Podľa mňa je veľmi dôležité pomáhať ľuďom, ktorí sa s najlepším úmyslom dopúšťajú vážnych chýb pri výchove svojich domácich miláčikov. Ja som presne z tých, ktorí si myslia, že čím viac lásky psíkovi dajú, tým šťastnejší bude. S mojim prvým psom Nikinkom to tak aj fungovalo, ale s Nikinkou už nie a vedel som, že potrebuje výcvik, akurát som nevedel ako na to. Zrazu prišiel telefonát a ponuka moderovať Najvernejších s dogkoučom Jurajom Ferkom, ktorý je môj kamarát zo strednej školy. Vedel som o ňom, že s problematickými psami to naozaj vie a jeho práca má skutočné výsledky,“ hovorí o novej relácii moderátor Juraj Bača.


RTVSOfficial

V prvej časti sa divákom predstavia príbehy Harryho a Cinka. V obidvoch prípadoch si ľudia zobrali psa s dobrým úmyslom, ale s rozdielnym výsledkom. Sú to dva kontrastné príbehy, s ktorými divákov zoznámi Juraj Bača a na pomoc si pozve špičkového kouča psov Juraja Ferka. Kríženec Harry mal byť rodinným miláčikom a priateľom detí. No vzhľadom k jeho minulosti to bol problém. Majitelia si ho totiž zobrali z útulku, predtým bol týraný v osade, a tak sa stal nevyspytateľným a agresívnym spoločníkom. Pohrýzol aj dieťa, niektorí členovia rodiny sa ho boja, obmedzuje ich v živote, skáče na kamarátov či ľudí v okolí, šteká a hryzie. V druhom príbehu sa stal labrador Cinko, špeciálne vycvičený pes, veľkým kamarátom päťročného Riška. Pomáha mu zvládať jeho hendikep, je výnimočným spoločníkom pre dieťa a spoľahlivým pomocníkom jeho mamy. Stal sa z neho nenahraditeľný člen rodiny.

Ako sa skúsenému dogkoučovi Jurajovi Ferkovi podarí zvládnuť útočného Harryho uvidíte v prvej premiérovej epizóde relácie Najvernejší už v nedeľu 29. januára o 17.25 h na Jednotke.

Viac o téme: #Najvernejší #relácia #RTVS