Staňte sa Médiom žijúcim v dvoch rôznych svetoch

The Medium je pripravovaná psychologická hororová videohra vyvinutá poľským štúdiom Bloober Team. Jedná sa o jeden z prvých titulov vyvinutých špeciálne pre next-gen konzoly a príde exkluzívne na Xbox Series X/S a PC.

V tejto hre sa vrháte do role Marianne, ktorá môže cestovať do duchovnej ríše. Hráč bude mať možnosť v jednom okamihu ovládať hlavnú protagonistku jednak v reálnom svete tak aj v dimenzii, ktorú má možnosť vidieť len médium. Svoju postavu vidíte z pohľadu tretej osoby.

Jedna z hlavných mechaník s názvom „Dual-gameplay“, ktorá umožňuje hlavnej postave pohybovať sa v dvoch dimenziách naraz je práve dôvodom, prečo táto hra bola vyvíjaná iba na next-gen konzoly. Obrazovka sa vám teda počas hrania občas doslova vodorovne rozdelí, zatiaľ čo vy sa pohybujete v oboch svetoch súčasne. Prostredie hry sa odohráva v starom komunistickom zariadení. Hráčovou úlohou je teda pomocou svojich psychických schopností odhaliť strašné tajomstvá, riešiť hádanky v dvojitej realite či prežiť stretnutia so zlovestnými duchmi.

Hra The Medium taktiež obsahuje „duálny“ soundtrack od Arkadiusza Reikowského zo štúdia Bloober ako aj legendárneho skladateľa Akiru Yamaoku presláveného hrou Silent Hill. Dátum vydania je stanovený na 28. januára .2021 a hra bude súčasťou predplatného Xbox Game Pass.


Bloober Team

Viac o téme: #akčná #horor #medium #PC #splitscreen #Xbox