Nórska verzia klasickej českej rozprávky „Tri oriešky pre Popolušku“ prichádza v decembri do našich kín.

kinomagasinet no

Východonemecko-československá verzia stredoeurópskeho rozprávkového variantu rozprávky bratov Grimmovcov je vyhotovená v novej, nórskej verzii. Herečka Astrid Smeplass debutuje ako Popoluška v novej, modernej a honosnej verzii.

Spoločnosť Storm Films AS, stojaca za hranými filmami o kapitánovi Sabertoothovi a Vianočnom kráľovi, stojí za veľkými investíciami a zhromaždila tím najlepších nórskych filmových pracovníkov, pred aj za kamerou, aby priniesli vianočné kúzlo pre návštevníkov kín po celej krajine v novembri 2021 (na Slovensku v decembri). 800 000 Nórov každý rok sleduje na NRK „Tri oriešky pre Popolušku“. Film vždy kraľuje nomináciám najobľúbenejšieho vianočného filmu a stal sa dôležitou súčasťou vianočnej tradície národa.

„Keď sme našli Astrid, už nebolo pochýb. Má jas, ktorý žiari priamo cez šošovky fotoaparátu. Naozaj mi naskočila husia koža, keď som videl jej testovacie natáčanie,“ hovorí producent Frederick PN Howard.

„Som tak neskutočne šťastná a pokorná, že môžem povedať, že som mala možnosť hrať vo svojom prvom filme. Najprv som si myslela, že je to chyba, keď ma kontaktovali, ale po niekoľkých kolách konkurzov a rozhovorov s režisérkou Cecilie Mosli sa ma opýtali, či chcem hrať rolu Popolušky. Bola som nadmieru šťastná. Je to príbeh, ku ktorému mám silný vzťah a ku ktorému pristupujem s veľkým rešpektom. Na prácu so všetkými talentovanými ľuďmi zapojenými do projektu sa neskutočne teším,“ hovorí Astrid Smeplass.


Totalfilm.cz

Láska nakoniec víťazí. Aj keď je rozprávka starodávna, je aj večne aktuálna. Film pokračuje v dedičstve klasiky tým, že má v hlavnej úlohe akčnú a nezávislú Popolušku.

Viac o téme: #rozpr8vka #trenottertilaskepott #triorieskyprepopolusku