Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora – pokračovanie filmovej série práve prichádza do kín!

Peter Gašparík, Continental film

Čarodejnícky svet spisovateľky J. K. Rowlingovej znova ožíva na filmových plátnach! Séria Fantastické zvery svojím dejom predchádza príbehom Harryho Pottera a teraz vstupuje do kinodsitribúcie so svojou treťou časťou. Už v jej názve môžu fanúšikovia identifikovať jednu z najobľúbenejších „potterovských“ postáv, čarodejníka Albusa Dumbledora. Ten bude musieť spojiť sily s ďalšími hrdinami, aby ochránili svet pred záhubou.

Profesor Dumbledore je uznávaným čarodejníkom a iba on môže zachrániť svet pred hrozbou, ktorej bude musieť čeliť. Zákerný Gellert Grindelwald sa vracia na scénu a plánuje ovládnuť čarodejnícky svet a začať vojnu proti muklom – bežným ľuďom bez schopností čarovať. Dumbledore bude musieť zostaviť dostatočne silný tím, aby s ním porazil rozrastajúce sa šíky Grindelwaldových nasledovníkov. Na scénu sa vráti aj magizoológ Mlok (Newt) Scamander a ďalší hrdinovia a hrdinky z predchádzajúcich častí. A pôjde naozaj o mnoho, osud ľudstva bude visieť na vlásku.

Okrem ľudských hrdinov sa vrátia aj tí zvierací – publikum sa môže tešiť na obľúbeného ňucháča menom Plyšák, či vynachádzavého stromostrážcu Šperháka, ktorý je Mlokovým verným spoločníkom. Spomedzi nových zverov je jeden pre príbeh celkom kľúčovým – je ním čarovný čchi-lin, pripomínajúci kríženca draka a koňa s ligotavými šupinami, ktorý dokáže vidieť do duše človeka a vycítiť čistotu jeho srdca. Kdesi na opačnom konci spektra stoja strach naháňajúce mantichory, ktoré pripomínajú krížence krabov a škorpiónov. Aj vďaka nim pôjde hrdinom o krk a budú mať čo robiť, aby sa z ich obkľúčenia dostali.


Continental film

Snímku, v ktorej sa stretávajú herecké hviezdy ako Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Ezra Miller či Katherine Aterstone, prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film hneď v dvoch verziách – so slovenským dabingom, ale aj v pôvodnom znení so slovenskými titulkami. Nechýba ani formát IMAX, v ktorom si dobrodružný veľkofilm režiséra Davida Yatesa publikum vychutná na najväčšom slovenskom plátne a s prvotriednym priestorovým zvukom.

Viac o téme: #dobrodružný #fantastickezvery-tajomstvadumbledora #fantasy